| 
 | 
| Limonlu ve Haşhaşlı Kek | 
|  | sultan ener Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.07.2018
 Mesajlar: 22
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc135446 Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
 974 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 225 gr un
 100 g tereyağı, küp doğranmış
 100 g pudra şekeri
 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
 1 büyük yumurta
 75 ml tam yağlı süt
 1 limonun suyu ve ince rendelenmiş kabuğu
 
 Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
 18 cm yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın.
 Unu bir karıştırma kabına koyun tereyağını, şeker ve haşhaş tohumu ile karıştırın.
 Yumurtayı, süt, limon suyu ve limon kabuğu ile hafif çırpıp diğer kuru malzemelere karıştırın.
 Karışımı kalıba dökün ve 55 dakika ya da ortasına yerleştirilen bir şiş temiz çıkana kadar pişirin. Keki bir tel rafa aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.
 
 
  
 
 | 
| Limonlu Haşhaşlı Kek | 
|  | songün Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.12.2017
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130796 Gönderme Tarihi: 29.Arl.2017
 1,042 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Su bardağı Fındık
 1 Paket Kabartma Tozu
 2 Adet Limon
 2 Çorba Kaşığı Nişasta
 1 Su bardağı Sıvı Yağ
 1 Çay bardağı Süt
 12 Çorba Kaşığı Toz Şeker
 6 Çorba Kaşığı Un
 1 Paket Vanilya
 3 Adet Yumurta
 Haşhaş
 
 Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz. Üzerine sütü, sıvıyağı, toz fındığı, mor haşhaşı, limon kabuğu rendesi, limon suyunu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |