|
Limonlu Cheesecake |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58740
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2010
3,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
Duygu Tuğcu
300gram Labne Peyniri
200 gram Krem Şanti
80 gram Şeker
4 adet Yumurta Sarısı
1/2 adet Limon Suyu
1 adet Limon Kabuğu Rendesi
10 gram Toz Jelatin
Altı için:
1,5 paket biskuvi
100 gram Tereyağ
Altı:
Bikuvileri rondodan geçirin. İçine Tereyğaını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin. İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz.
-Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın. Kaşık yardımıyla dümdüz yapın.
-Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin.
Üstü:
-Toz Jelatini bir çay bardağına koyun. Miktarının 2 katı kadar su koyun ve çay kaşığıyla karıştırın.
-Bir kaseye yumurta sarılarını koyun
-Şekeri koyun
-Limon Suyu ve Limon Kabuğunu koyun
Bain Marie usulü mayonez kıvamına gelene kadar çırpma teliyle çırpın.
Kıvama gelince ocağın üstünden alın.
-Katılaşmış Jelatini içine koyun. Hızlıca çırpma teliyle karıştırın. Eritin.
-Labne Krem Peyniri içine koyun ve spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın.
-Ardından Krem Şantiyi karışıma koyun ve yine aynı şekilde karıştırın.
-Hazırlamış olduğunuz karşımı tabanını serdiğiniz kalıba koyun.
-Buzdolabında minimum 4 saat maksimum 24 saat bekletin.
Fotoğraf "al ışık" tarafından gönderildi. 21.01.2021
|
Limonlu Cheesecake |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60010
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2011
2,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yıldız Karanlıkoğlu
375 gr pınar labne
375gr süzme yoğurt
95gr şeker
4 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
limon kabuğu
Alt Taban için:
1 paket burçak bisküvi
2-3 yemek kaşığı tereyağ
Limon Sosu İçin:
1 su bardağı limon suyu
şeker (göz kararı)
1 yemek kaşığı nişasta
1.Önce pınar labne,yoğurt,şeker ve yumurta konulur krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
2.En son vanilya,limon kabuğu rendesieklenir.
3.Bisküvi ufalanır ve tereyağı ile harmanlanır.Tepsinin altına bisküvi yayılır,üzerine hazırlanan krema dökülür.
4.120 derecede düşük ısıda üzeri pempeleşinceye kadar pişirilir ve soğutulur
5.limon sos hazırlanır soğuk olarak cheesecake nin üzerine dökülür.
|
|