|
Limonlu Cheescake |
|
duru kan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2013
Mesajlar: 45 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc86438
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2013
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dolgusu için:
400 gr. Labne
3 yumurta
1 bardak şeker
vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Tabanı için:
1.5 paket burçak bisküvi
100 gr. sana hamurişi
Bisküviyi robottan geçirin. Eritilmiş sana hamurişi ile iyice karıştırılarak kelepçeli kalıba yayın. Yumurtayı, şekeri, labneyi,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini iyice çırpın. Bisküvili kabın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 17 dakika kadar pişirin. Soğuyana kadar fırından hiç çıkarmayın.Soğuyunca fırından çıkartarak Kelepçeli kalıptan da çıkartın ve servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu sıkın ve servis yapın.
|
Limonlu Cheesecake |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80883
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1 Adet LİMON SUYU
4 Adet yumurta
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
200 ml KREMA
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Adet VANİLYA
5 Tatlı Kaşığı MISIR NİŞASTASI
1,5 Paket KEPEKLİ BİSKUVİ
600 gr LABNE PEYNİRİ
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Sana Hamurişini ilave edip karıştırmaya devam edin. 20 cm çapında fırın kabına yağlı kağıt serin. Kabın kenarlarını yağlayın. Hazırladığınız bisküvili karışımı kaba aktarıp buzdolabında bekletin. Labne peyniri, nişasta, toz şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Krema, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz bisküvinin üzerine aktarıp 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 90 dereceye düşürüp 1 saat daha pişirin. Fırından çıkarın. Oda ısısında soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında bekletip servis yapın.
|
Limonlu Cheescake |
|
bakiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc77180
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
1 Paket LABNE
1 Paket kabartma tozu
5 Çorba Kaşığı un
1 Çorba Kaşığı nişasta
1 Çay Bardağı toz şeker
1 Adet limon
1 Çorba Kaşığı mısır nişastası
1 Çay Bardağı toz şeker
2 Su Bardağı limonata
3 Adet yumurta
2,5 Su Bardağı süt
Karıştırma kabında 2 yumurtayı ve şekeri iyice karıştırın. margarini eritin. karıştararak yumurtaları ilave edin. Kabartma tozunu, vanilyayı ve 3 çorba kaşığı unu ilave edin. limon esasını biraz dökün ve karıştırın. ardından kelepçeli kek kalıbına dökün. önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında cheescake'in tabanını pişirin. kremasını hazırlarken tencereye sütü, şekeri, 1 yumurtayı, 2 yemek kaşığı unu ve nişastayı koyup karıştırıp pişirmeye başlayın. limonların kabuklarını rendeleyin. kremaya ekleyin. kıvamı koyulaşınca altını kapatın. biraz soğuyunca labne peyniri ilave edin ve iyice karıştırın. krema sert olursa yumuşatmak için süt ilave edebilirsiniz.pişen kek tabanının kenarlarına dilimlenmiş limonları dizin. elde ettiğiniz kremayı da tabanın üzerine dökün.spatulayla düzleyin ve kalan limon dilimlerini üzerine dizin. önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kısa bir süre daha pişirin. limonata ve nişastayı tencerede çırparak kaynatın. soğuyan kekin üzerine dökün. oda sıcaklığında soğuduktan sonra 1 gece dolapta bekletin.keki kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.03.2022
|
|