| 
 
 
 | 
Limonlu Çatlak Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160086 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2021 
350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 adet limonun suyu
 
2 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı pudraşekeri
 
 
Kurabiye hamuru için un hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Neredeyse elinize yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde ettiğinizde streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verdikten sonra geniş bir alana döktüğünüz pudraşekerine bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Çatlak Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169111 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2022 
217 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 yumurta
 
3 yemek kaşığı limon suyu
 
100 g oda sıcaklığında tereyağı
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
18 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
 
Kaplama:
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
 
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına pudra şekeri ve yumurtayı alıp mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine limon suyu, tereyağı, şekerli vanilin, sarı jel renklendirici, limon kabuğu rendesi ve limon aromasını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip kaşık ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Pudra şekerini eleyip bir kaseye alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, daha sonra kasedeki pudra şekerine bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
 
Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca pişirme kağıdından ayırıp servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Çatlak Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185398 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2025 
19 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı vanilya
 
1 adet limonun suyu ve rendesi
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çimdik tuz
 
Pudra şekeri (üzeri için)
 
 
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 
Yumurtaları ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
 
Limon suyu, limon rendesi ve vanilyayı ilave edin.
 
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın, yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin. Yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinde yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin dışı çatlamış, içi yumuşak olmalı.
 
 
Not: Hamuru uzun süre yoğurmayın, aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir. Fırında çok pişirmemeye dikkat edin; çatlaklar yeterince belirgin olacak ama içi yumuşak kalacak. Pudra şekerini mutlaka kurabiyeler fırından çıkmadan önce yuvarlayın, böylece çatlamalar daha güzel görünür.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |