Muhallebi için:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
1 paket şekerli vanilin
Arası için:
17 adet petibör bisküvi
Limon sosu için:
1/2 su bardağı limon suyu (2 adet limonun suyu)
1/2 bardak su
4 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
Şekerli vanilin hariç muhallebi için gereken diğer kuru malzemeleri bir tencereye alın karıştırın ve ardından üstüne sütü ekleyip, güzelce karıştırın.
Ocağa alın ve muhallebi kaynayıp kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra içine vanilini ve tereyağını katın ve karıştırın.
Islattığınız bir borcama pişirdiğiniz muhallebinin yarısını dökün.
Üstüne bisküvileri dizdikten sonra kalan muhallebiyi de dökerek bir spatula yardımı ile düzeltin.
Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
Tatlı dinlenirken limon sosunu hazırlayın.
Limon sosu için tereyağı hariç diğer malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayıp kıvam alana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın.
Ardından altını kapatın ve oda sıcaklığına geldiğinde sonra buzdolabında soğumuş olan muhallebinin üstüne dökün.
Buzdolabında 2-3 saat kadar daha dinlendirdikten sonra, dilimleyip limon dilimleri ile süsledikten sonra servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc36253
Gönderme Tarihi: 07.May.2009
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
Birinci kat için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı pirinç unu
İkinci kat için:
2 su bardağı su
1 çay bardağı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı nişasta
Ara kat için:
1 paket kakaolu piknik bisküvi
Süs için:
Dövülmüş fındık
İlk kat malzemesi biraraya getirilir, kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Islatılmış borcama dökülür. Üzerine bisküvi dizilir. Sonra ikinci kat malzeme tencereye konur. Karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Bisküvilerin üzerine dökülür. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi günü üzerine dövülmüş fındık serpilir, kare keserek servise sunulur.