| 
 
| 
 
 
 | 
 
Limonlu Bar | 
 
  | 
oya tunç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112416 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2015 
1,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı un
 
125 gr margarin
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı fındık
 
1/2 çay bardağı limon suyu
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
2 adet vanilya
 
1 adet kabartma tozu
 
 
1,5 bardak un, 1 paket vanilya, mısır nişastası, margarin, 1 bardak şeker ve 1 çimdik tuzu yoğurup sertçe bir hamur elde edin. İyice yağlanmış büyükçe bir borcama bolca un ekin ve hamuru yayın. Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalı. Fındıkları hamura yerleştirin, isterseniz hamura dövülmüş fındık da ekleyebilirsiniz. 175 derecede 20 dakika kadar pişirin. Üst kat için yumurtaları, 1 bardak şeker ve vanilya ile iyice çırpın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, yarım bardak un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız tabanın üstüne limonlu karışımı yayın ve 175 derecede 20 dakika daha pişirin. İyice kızarınca fırından alıp soğutun. Dilimleyip pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
Limonlu Barlar | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175335 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2023 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Tabanı İçin:
 
0.75 ( 3/4 ) Çay bardağı Fındık Dövülmüş
 
90 Gr Margarin
 
60 Gr Toz Şeker
 
1 Tutam Tuz
 
125 Gr Un
 
1 Paket Vanilya
 
Dolgusu İçin:
 
Yarım Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
 
1 Yemek kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
 
Yarım Su bardağı Limonun Suyu
 
180 Gr Toz Şeker
 
1 Tatlı kaşığı Un
 
1 Çay kaşığı Vanilya
 
2 Adet Yumurta
 
 
Tabanı için gerekli malzemeleri mutfak robotuna alarak karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın kabına alıp bastırarak yayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Limon suyu, limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız tabanın üzerine limonlu karışımı yayın ve tekrar fırına alarak 30 dakika pişirin. Fırında çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun. üzerine pudra şeker serpiştirin ve dilimleyerek servis yapın. Limonlu bar artık hazır,
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Limonlu Bar Tarifleri Kurabiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |