|
|
Limonatalı Pasta |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107285
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak limonata
1 bardak şeker
1 bardak nişasta
125 gram margarin
1 tane limon suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket kremalı biskivi
1 bardak dövülmüş ceviz
1 bardak fındık
1 çay bardağı hindistancevizi
Tencereye limonatayı, şekeri, nişastayı koyup eritin içine margarin ekleyin ve ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyin. Islatılmış bir kalıba muhallebinin yarsını dökün. Üzerine bisküvileri dizin. Geri kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine yayın. Pastayı soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerini, dövülmüş fındık, ceviz, fıstık, hindistancevizi gibi malzemelerle süsleyin. Servisten önce buzdolabında iyice soğutun.
|
Limonatalı Pasta |
|
Ercan Özben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc136667
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2018
662 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr sütsüz çikolata
100 gr margarin
1Çay bardağı tozşeker
2 paket vanilya
1 çimdik tuz
5 adet yumurta
2,5 subardağı ince çekilmiş fındık
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı çırpılmış krem şanti
1 su bardağı limonata
Sütsüz çikolatayı rendeleyin, yumurtaların sarılarını aklarından ayırın, rendelenmiş çikolata, margarini, tozşekeri, vanilyayı, tuzu, yumurta sarılarını, çukur bir kaba alıp kreme haline gelinceye kadar iyice çırpın.
Kabartma tozu, çekilmiş fındığı ilave edip 26 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dk pişirin.
Servis tabağına alıp soğumaya bırakın, üzerine yumurta limonata gezdirp krem şanti le süsleyin, dilimleyip servise sunun.
|
|
Limonatalı Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|