Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boza Tarifleri > Limonata (46 adet - 3,351,319 defa bakıldı)

Limonata


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonata

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125069
Gönderme Tarihi: 04.May.2017
2,021 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon
3 portakal
3 su bardağı toz şeker
4 litre su

2 limon ve 3 portakal çok iyi yıkanır, buzdolabının buzluğunda yarım dondurulur.
Buzdolabından alınarak kabukları ile beraber doğranır. Rondoda biraz şeker ilavesiyle iyice çekilir.
4 litre suya şeker ilave edilir, üzerine rondoda çekilen limon ve portakal eklenir. İyice karıştırılarak bu şekilde yarım saat bekletilir.
Süre sonunda süzülerek sürahiye doldurulur, buzdolabında soğutularak servis edilir.



Limonata

istiklal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2017
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129086
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2017
885 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

5 adet limon
1/2 su bardağı şeker
1 litre soğuk su
4-5 dal nane (isteğe bağlı)
Nane yaprağı
Buz

Şeker mikser kabına alınır.
Limon kabukları rendelenir.
Rendelenen kabuklar şekere katılır.
Şeker ve limon kabukları mikserde limon kokusu çıkıp şeker sararana kadar çırpılır.
İstenirse bu aşamada nane yaprağı eklenebilir.
Limonlar kesilerek ikiye ayrılır.
Limonların suları sıkılır.
Karışıma soğuk su eklenip mikserle şeker eriyene kadar karıştırılır.
Limonata süzülür, bir şişeye alınır.
Soğuk suyla yapıldığı için hemen servise hazırdır.
Bol buz ve nane yaprağı ile servis edilir.



Limonata

ilayda sönmez
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc132871
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2018
794 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet dondurulmuş limon
3 su bardağı toz şeker
5 litre su

İlk olarak limonlarımızı yıkamalıyız ve bir gece buzlukta bekletmeliyiz. Daha sonra limonları buzluktan çıkarıp 4-5 parçaya bölelim ve mutfak robotuna koyup üzerine toz şeker dökelim. Robotu çalıştıralım ve toz haline gelene kadar devam edelim. daha sonra geniş bir tencereye boşaltalım ve üzerine 5 litre su dökelim. 10-15 dakika tencerede beklettikten sonra karıştırıp şekerini eritelim ve süzgeçten geçirerek süzelim. Limonatamız içmeye hazır.



Limonata

parla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc127585
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2017
758 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su

Bir gün önceden portakal ve limonu yıkayıp buzluğa koyup dondurun. Limonatayı hazırlayacağınız zaman iyice donmuş olan portakal ve limonu buzluktan çıkarın.
10 dakika kadar bekleyin, kabuğuyla birlikte dilimleyip mutfak robotuna koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Robotu çalıştırın ve iyice ezilip karışana kadar çekin. 3 litre suya bu portakal, limon ve şeker karışımını ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Ara sıra karıştırarak limon tuzu ve şekerin iyice erimesini sağlayın. Bir kaba temiz bir tülbent geçirin ve içeceği süzün. Üzerine az az su ekleyerek renk vermeyi bırakana kadar sıkabilirsiniz. Sürahiye alıp içine taze portakal, limon dilimleri ve nane, biberiye gibi kokulu otlar koyarak servis edebilirsiniz.



Ev Yapımı Limonata

yirmialtı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141932
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2019
750 defa indirildi / yazdırıldı




8 limon
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
Buz
Nane yaprağı

Limon kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve rendelediğiniz limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyin. Elinizle limonları ovun ve iyice sularının çıkmasını sağlayın.
Kalan iki limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ilave edin. Limon parçalarını ve kabuklarını ayırmak için karışımı tel süzgeçten geçirin.
Limon suyunun içine soğuk su ekleyin. Nane yaprağı ve limon dilimiyle servis edebilirsiniz.



Limonata

kutay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.06.2014
Mesajlar: 34
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc133738
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2018
661 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet limon
2 fincan şeker
1/2 demet nane
2 bardak su

Limonların kabuğu rendelenir. Rendelenen kabuklar, şeker ve su bir tencerede orta ateşte kaynatılır. Bu arada limonların suyu sıkılıp, ağzı kapaklı bir kaba alınır. Naneler iyice yıkandıktan sonra doğranır. Limon suyunun bulunduğu kaba konulur. Heri iki karışım da en az 1 saat bekletildikten sonra bir şişeye süzülür. Soğuk su ile karıştırılarak servis edilir.

No : Karışımlar bir gece beklerse kokular ve tatlar daha çok nüfuz eder. Bir yaprak nane, bir dilim limon ve bol buz koyarak iştah kabartan bir bardak hazırlayabilirsiniz.


Limonata

Berktay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2014
Mesajlar: 33
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc130144
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2017
659 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

4 adet limon (tercihen hakiki Mersin limonu)
1 su bardağı şeker veya saf bal
Su

Limonlar güzelce yıkanır, kurutulur.
İncecik dilimlenip şekerle iyice ovulur.
Üzerine su katılarak buzdolabında en az 2 saat (tercihen 1 gece) bekletilir.
Sabah üzerine kaşıkla bastırılarak tel süzgeçten geçirilir.
Arzuya göre su ilavesiyle içilecek kıvama getirilir.


Limonata

hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc144543
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
624 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet limon
2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı içme suyu
Yarım demet nane

Limonları iyice yıkayın. Kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendeleyin. Limonların 4 tanesinin suyunu sıkın. Diğerlerini küçük küçük doğrayın.
Şekeri limon suyuna ekleyin. Limon kabuğu rendesi, limon parçaları ve nane yapraklarını da ekleyip şeker tamamen eriyene kadar elinizle yoğurun. Bu karışımı delikleri küçük süzgeçten geçirerek posasını ayırın. İçine 5 su bardağı içme suyunu ekleyin. Limonatanız hazır!
İçmeden önce biraz soğutun. Servis ederken bardağa birkaç küp limon ve birkaç yaprak nane de ekleyebilirsiniz.



Limonata

not defteri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc133372
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
567 defa indirildi / yazdırıldı




4 limon
2 su bardağı şeker
2 litre su

Limonları 4'e bölüyoruz ve tencereye alıyoruz.
Şeker ve suyu ekliyoruz ve ateşe alıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
Ateşten alıp süzgeçten geçiriyoruz ve buzdolabında soğutup servis yapıyoruz.



Limonata

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145274
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2019
495 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet büyük boy limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 litre soğuk su
Yarım demet taze nane

Limon ve portakalların kabuklarını bir kaba rendeleyin.
Üzerine şeker ilave edin elinizle iyice ovun.
Ardından üzerine sıcak su döküp şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Kabuklarını rendelediğiniz portakal ve limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
Limonata özünü süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine su ve nane yaprakları ilave edip servis edin.



Limonata

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157409
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
466 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet irice ince kabuklu portakal
1 adet limon
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
2,5 litre su

Ramazana özel limonata tarifi için öncelikle 1 adet portakalı ve 1 adet limonu 1 gece önceden buzluğa atın. Ertesi gün buzluğunuzdan çıkarın. Bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar birkaç dakika bekletin.
Bıçakla hem limonu hem de portakalı küçük parçalara bölüp blendırınıza atın. Üzerine yarım su bardağı şeker 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 2 dakika blendırda çekin.
Daha sonra geniş bir kapta 2.5 litre suyun içine karışımı dökün. 5 dakika bekletip renginin çıkmasını sağlayıptemiz bir tülbentten süzün.
Dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz.



Limonata

Ahben
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc148942
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020
413 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon
2 portakal
2 tatlı kaşığı limon tuzu
3 bardak toz şeker
3 litre su

Limon ve portakalı bir gece öncesinden buzluğa atın. Limonatayı yapmadan yarım saat önce limon ve portakalları buzluktan çıkarın.
Kabuklarını soyup dörde bölün.
Limon ve portakal parçalarını robota alın. Limon tuzunu ve şekeri de ekleyip robottan geçin.
3 litre suya robottan aldığınız püreyi ekleyin ve bekleyin.
Karıştırın ve limonatayı süzün. Ardından sürahilere koyup dolaba kaldırın.
Limonata tarifiniz hazır.



Limonata

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157347
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
338 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı şeker
1,5 litre su

Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa atın.
Ertesi gün buzluktan çıkarıp 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
Sonra limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayıp miksere alalım.
Üzerlerine şekeri ilave edip mikserden geçirelim ve bir kaba alalım.
Püre haline getirdiğimiz meyvelerin üzerine suyu ilave edip bu şekilde 5-10 dakika bekletelim.
Ardından süzgeç ile süzelim. Ev yapımı kolay limonatanızı buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.



Limonata

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc159107
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet limon
1 adet portakal
1,5 litre su
1 su bardağı şeker
Yarım demet taze nane

Limon ve portakalın kabuklarını soyun ve bir gece önceden derin dondurucuya koyun.
Ertesi gün çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Ardından portal ve limonu küp şeklinde doğrayın ve blender'a koyun. Üzerine de şeker ilave edip karıştırın.
Meyveleriniz püre haline gelince bir kaba alın ve üzerine su ekleyip karıştırın.
Limonatanızı 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzgeçten geçirip buzdolabında soğutun.
Üzerine nane yaprakları ilave edip servis edebilirsiniz.



Evde Limonata

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164210
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022
260 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak şeker
6 bardak su
5 limon
2 adet doğranmış dondurulmuş portakal
Bir kaç dal taze nane

Ben kışın portakalın en güzel zamanında ufak parçalara kesip buzdolabı poşetlerinde yazın limonata için avuç içi kadar donduruyorum.
Portakal her mevsim var artık. Sizler de aynı gün 3-4 saat derin dondurucuda tutsanız yeterli.
Hatta dondurulmuş limon dilimleri de katabilirsiniz. Zaten tarifimde bir zorluk yok. Limon kabuğu rendesi, tülbentten süzmelere hiç gerek yok.
Önce 1 bardak şeker ile az miktar su ve 5 sıkılmış limonun suyunu derince bir sürahide karıştırıyoruz.
Şekeri eridikten sonra üzerine kalan suyu ilave ediyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
Ardından da donuk portakalları atıyoruz. Tekrar karıştırıp homojen hale getiriyoruz. (Siz şeker oranını isteğe göre azaltabilirsiniz.)
Buz ve nane ilavesiyle içeceğimizi tamamlamış oluyoruz.



Klasik Limonata

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166060
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022
232 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet limon
800 ml su
1 su bardağı şeker

Limonları rendeleyin. Beyaz kısmını almamaya dikkat edin. Kalan limonları söğüş biçiminde doğrayın. Üstüne şeker atın ve yoğurun. Suyu ve limon kabuklarını dahil edip, karıştırın. Karışımı süzüp, bir sürahiye alın. İsteğe göre buzla servis yapın.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175393
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

2 adet limon (orta boy)
1 adet portakal (tercihe bağlı)
1,5 su bardağı şeker
13 su bardağı su

Meyveleri yıkadıktan sonra ise limonları, kabuklarında bulunan esansı rahatlıkla alabilmek için rendeleyin.
Rendeleme işlemine limonların parlak sarı rengi kar beyazı olana kadar devam edin.
Limon kabuğunu beyaz olana kadar rendeledikten sonra limon suyunu sıkmanız gerek.
Malzemeler kısmında da belirttiğimiz gibi tarif için portakal kullanımı tamamen isteğe bağlıdır.
Limonata dilediğiniz gibi mandalina, portakal gibi narenciyeleri eklemenize de uygun bir içecek olduğu için tarif içerisinde istediğiniz narenciyeyi de ekleyebilirsiniz
Limon suyunu sıktıktan sonra eğer tarife portakal da eklemek istiyorsanız portakallara da aynı işlemi uygulamalısınız.
Portakalları yıkadıktan sonra turuncu portakal kabuğunu beyaz olana kadar rendelemelisiniz.
Daha sonra ise portakalların suyunu sıkabilirsiniz.
Limon ve (tercihe göre) portakal sularınızı iyice sıktıktan sonra ise sıktığınız suyun içerisine 1.5 su bardağı şeker ekleyin.
Şekerin hemen ardından buzu da ekleyerek şeker eriyene kadar limon kabuğu, su ve şeker karışımını karıştırın.
Bu aşamada bir püf noktamız var. Buzu ve suyu eklemeden önce kısa bir süre limon kabukları ve şekeri ovarsak o zaman limonatanızın tadı daha da güzel olur.
Bu adımları teker teker uyguladıktan sonra şekeri karıştırarak iyice eritin.
Şeker eridikten sonra suyu ekleyin.
Zevkinizce içeceğinizin içine nane ve daha çok limon tadı için limon ekleyebilirsiniz.
İşte, içeceğiniz hazır tamamen doğal olan limonatayı hem yemeklerde hem de atıştırmalıkların yanında yaz kış fark etmeksizin rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Limonata malzemelerinin özünü aslında limon oluşturur. Fakat pek çok kişi hazırladığı limonatanın içine farklı tatlara sahip olan doğal tatlandırıcılar eklemeyi sever.

Not: Bu doğal tatlandırıcıları eklerken ölçülü olmak gerekir. Bu noktada önemli olan limonata ile tatlandırıcılar arasında dengeli bir uyum yakalamaktır. Zira baskın tatlar sevmeyenler için rahatsız edici olabilir. Bunun dışında ferah bir limonata için nane ya da nefis bir fesleğen çok yakışabilir. Limonatanızın güzel bir tada sahip olması için meyveleri buzlukta bekletebilirsiniz. Sıkma işlemi sonrası hazırladığınız içeceğinizi soğuk bir şekilde servis ederek de limonatanızın daha güzel bir tada sahip olmasını sağlayabilrsiniz. Biraz karanfil ya da küçük bir parça tarçın daha farklı hissettirecektir. Çilek Suyu, Nane Özü, Elma Dilimleri, Fesleğen Yaprakları, Portakal Kabukları, gibi çeşitli tatlandırıcılarla zenginleştirerek farklı ve lezzetli bir limonata hazırlayabilirsiniz.



Limonata

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163515
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2022
189 defa indirildi / yazdırıldı




3/4 bardak şeker
1 bardak su
1 bardak limon suyu
3-4 bardak soğuk su
Buz

Klasik limonata tarifinde şeker ve su pişirilerek bir şurup elde edilir. Isınan şeker, suyun içerisinde erir ve böylece limonatanız pürüzsüz olur. Bir bardak suyu ve şekeri bir tencereye alın. Bir taşım kaynatın. Limon suyunu ve şekerli suyu bir sürahide birbirine ekleyin. Yavaş yavaş, damak zevkinize göre üç-dört bardak soğuk su ekleyin. Servis etmeden önce, yaklaşık bir saat buzdolabında soğutun. Buz ekleyerek servis edin. Bu tarif, en klasik limonata tarifidir. Eğer hazırladıktan sonra, şeker oranı fazla gelirse, limon suyu ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz. Bu limonata tarifini portakal, misket limonu ya da greyfurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Değişik turunçgil sularını karıştırarak kullanabilirsiniz.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176716
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
186 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

5 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı taze nane yaprakları
1,5 litre soğuk su

Limonların kabuğu rendelenir veya doğranır.
Limonların suyu çıkarılır. Elde edilen limon suyu bir kaba alınır.
Şeker ve su küçük bir tencerede karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlanır. Karışım kaynamamalı. Sadece şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Şekerli su limon suyu ile karıştırılır. İsteğe bağlı olarak nane yapraklarını da eklenir.
Hazırlanan karışım süzgeç yardımıyla bir sürahiye alınır. Bu sayede şeker ve limon tanelerinden arınmış olur.
Soğuk su eklenir ve karıştırılır.

Not: Limonatanızı dilerseniz buzdolabında saklayabilir ve ihtiyacınız olduğunda servis yapabilirsiniz. Ancak nane eklemek istiyorsanız, tazeliğini koruması için tüketimden önce naneyi eklemeniz daha iyi olacaktır.



Limonata

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173368
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2023
183 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet portakal
2 adet limon
1 su bardağı şeker
1 litre su

Öncelikle limon ve portakalları iyice yıkayın
Ardından limon ve portakalları soymadan dilimleyin ve robottan geçirin
Hepsi iyice ezildikten sonra süzgeçle limonata yapacağınız sürahiye süzün ve su ekleyin.
Şekeri de ekledikten sonra limonatanız hazır. Şeker miktarı damak zevkine göre azaltılabilir veya artırılabilir.







Limonata Tarifleri Boza Tarifleri



(46 adet Limonata 3,351,319 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort