Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ayran Tarifleri > Limonata (46 adet - 3,351,247 defa bakıldı)

Limonata


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174011
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023
154 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet limon
5 su bardağı su
İsteğe göre şeker
1 adet portakal
Yarım demet taze nane

Limon ve portakal kabuklarını rendeleyin.
Üzerine de şeker ekleyip güzelce ovun.
Ardından ılık suyu ekletip şeker çözünene kadar karıştırın.
Portakal ve limonların suyunu da sıkıp şekerli karışıma ilave edin.
Son olarak limonatanızı süzgeçten geçirip sürahiye alın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ilave ederek servis edebilirsiniz.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175393
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

2 adet limon (orta boy)
1 adet portakal (tercihe bağlı)
1,5 su bardağı şeker
13 su bardağı su

Meyveleri yıkadıktan sonra ise limonları, kabuklarında bulunan esansı rahatlıkla alabilmek için rendeleyin.
Rendeleme işlemine limonların parlak sarı rengi kar beyazı olana kadar devam edin.
Limon kabuğunu beyaz olana kadar rendeledikten sonra limon suyunu sıkmanız gerek.
Malzemeler kısmında da belirttiğimiz gibi tarif için portakal kullanımı tamamen isteğe bağlıdır.
Limonata dilediğiniz gibi mandalina, portakal gibi narenciyeleri eklemenize de uygun bir içecek olduğu için tarif içerisinde istediğiniz narenciyeyi de ekleyebilirsiniz
Limon suyunu sıktıktan sonra eğer tarife portakal da eklemek istiyorsanız portakallara da aynı işlemi uygulamalısınız.
Portakalları yıkadıktan sonra turuncu portakal kabuğunu beyaz olana kadar rendelemelisiniz.
Daha sonra ise portakalların suyunu sıkabilirsiniz.
Limon ve (tercihe göre) portakal sularınızı iyice sıktıktan sonra ise sıktığınız suyun içerisine 1.5 su bardağı şeker ekleyin.
Şekerin hemen ardından buzu da ekleyerek şeker eriyene kadar limon kabuğu, su ve şeker karışımını karıştırın.
Bu aşamada bir püf noktamız var. Buzu ve suyu eklemeden önce kısa bir süre limon kabukları ve şekeri ovarsak o zaman limonatanızın tadı daha da güzel olur.
Bu adımları teker teker uyguladıktan sonra şekeri karıştırarak iyice eritin.
Şeker eridikten sonra suyu ekleyin.
Zevkinizce içeceğinizin içine nane ve daha çok limon tadı için limon ekleyebilirsiniz.
İşte, içeceğiniz hazır tamamen doğal olan limonatayı hem yemeklerde hem de atıştırmalıkların yanında yaz kış fark etmeksizin rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Limonata malzemelerinin özünü aslında limon oluşturur. Fakat pek çok kişi hazırladığı limonatanın içine farklı tatlara sahip olan doğal tatlandırıcılar eklemeyi sever.

Not: Bu doğal tatlandırıcıları eklerken ölçülü olmak gerekir. Bu noktada önemli olan limonata ile tatlandırıcılar arasında dengeli bir uyum yakalamaktır. Zira baskın tatlar sevmeyenler için rahatsız edici olabilir. Bunun dışında ferah bir limonata için nane ya da nefis bir fesleğen çok yakışabilir. Limonatanızın güzel bir tada sahip olması için meyveleri buzlukta bekletebilirsiniz. Sıkma işlemi sonrası hazırladığınız içeceğinizi soğuk bir şekilde servis ederek de limonatanızın daha güzel bir tada sahip olmasını sağlayabilrsiniz. Biraz karanfil ya da küçük bir parça tarçın daha farklı hissettirecektir. Çilek Suyu, Nane Özü, Elma Dilimleri, Fesleğen Yaprakları, Portakal Kabukları, gibi çeşitli tatlandırıcılarla zenginleştirerek farklı ve lezzetli bir limonata hazırlayabilirsiniz.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176716
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
186 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

5 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı taze nane yaprakları
1,5 litre soğuk su

Limonların kabuğu rendelenir veya doğranır.
Limonların suyu çıkarılır. Elde edilen limon suyu bir kaba alınır.
Şeker ve su küçük bir tencerede karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlanır. Karışım kaynamamalı. Sadece şekerin erimesi yeterli olacaktır.
Şekerli su limon suyu ile karıştırılır. İsteğe bağlı olarak nane yapraklarını da eklenir.
Hazırlanan karışım süzgeç yardımıyla bir sürahiye alınır. Bu sayede şeker ve limon tanelerinden arınmış olur.
Soğuk su eklenir ve karıştırılır.

Not: Limonatanızı dilerseniz buzdolabında saklayabilir ve ihtiyacınız olduğunda servis yapabilirsiniz. Ancak nane eklemek istiyorsanız, tazeliğini koruması için tüketimden önce naneyi eklemeniz daha iyi olacaktır.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178183
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

10 adet limon
Bir buçuk su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
Birkaç yaprak taze nane
Buz

Önce limonları yıkayıp, sonra bir kaba rendeleyin. Bu sırada beyaz kabuklarının gelmemesine dikkat edin. 4 adet limonun suyunu sıkın. Diğerlerini küçük dilimler halinde doğrayın. Üzerine tozşekeri ve nane yapraklarını ilave edin. Şeker iyice eriyene kadar elinizle bastırarak yoğurun. Özünün çıkması için malzemeyi tel bir süzgece koyun ve derin kabın üzerine yerleştirin. Spatula ile bastırarak, limon suyunun alttaki kaba akmasını sağlayın. Üzerine su ekleyin. Buz ve nane yaprağı ile servis yapın.



Limonata

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178444
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024
89 defa indirildi / yazdırıldı




8-10 adet limon
2 su bardağı toz şeker (şeker oranını azaltıp veya çoğaltabilirsiniz)
1 litre su
Yarım demet taze nane
Dilediğiniz kadar buz

Limonların dört tanesinin kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş limonların suyunu sıkın. Kalan 6 limonu da küp küp doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırıp üzerine şekeri ilave edin. Nanenin de yapraklarını ayıklayıp limonlara ekleyin. (Naneyi limonun içine karıştırmak istemezseniz, sadece servis esnasında kullanabilirsiniz.) Karışımı şeker tamamen eriyene kadar elinizle uzun uzun yoğurun veya ezin. İnce delikli tel bir süzgeçten geçirdiğiniz limonata özüne 1 litre soğuk su ekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra buz eklenmiş bardaklarda servis edin.



Limonata

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179689
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2024
24 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kahve fincanı Limon Suyu
6 yemek kaşığı Toz Şeker
6 bardak Su

6 bardak su içinde, tozşeker eritilir. Üzerine limon suyu ilave edilir.
Tadı kontrol edilir. İsteğe göre limon suyu miktarı arttırılabilir.
Soğuk servis yapılır.

Not: Biraz daha farklı bir tat istenirse, yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda tozşekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir. Biraz bekletildikten sonra süzülerek servis yapılır.






Limonata Tarifleri Ayran Tarifleri



(46 adet Limonata 3,351,247 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort