Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Limon (2 adet - 65,253 defa bakıldı)

Limon


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limon

doktrin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2009
Mesajlar: 41
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc36596
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,173 defa indirildi / yazdırıldı




Limon veya latince adıyla "Citrus Limon", turunçgillerden portakal ve mandalinayla aynı familyadan gelen sulu, ekşi ve sarı rengiyle baştan çıkaran bir meyve. Mutfağımızdan hiç eksik etmediğimiz, bol C vitaminli, tatiıların ve yemeklerin vazgeçilmez aroması... Tarihe bakıldığında limonun her nasılsa Romalılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilememiş olduğunu görüyoruz! Bu muhteşem meyve, kaşifler taralından Uzakdoğu'da bulunmuş ve İspanya ile Kuzey Afrika'ya getirilmişi Daha sonra da Haçlı Seferleri sırasında tüm Avrupa'ya yayılmış. İlk kez|l494'te Asor Adaları'nda yetiştirilmeye başlanmış ve elde edilen ürünün büyük bölümü, gemilerle İngiltere'ce taşınmış.
Günümüzde ılıman iklim kuşağında bulunan her yerde yetiştirilen limon; turunç, mandalina, greyfurt gibi turunçgil anaçlarının üzerine aşılama yaluyla elde ediliyor. Üstelik limon anaçlarından yılda 6-10 kez hasat sağlanıyor.
Limon ağacı hem çiçek, hem de yeni gelişen bir ucu çıkıntılı yumurtamsı meyvelerini üzerinde taşır. Kendi haline bırakıldığında boyu 6 metreye kadar çıkan limon ağaçları, meyvelerin kolay toplanabilmesi için genellikle budanarak, alçak boylu çalı boyutunda tutulur. Henüz yeşilken toplanan limon, yaralanıp, berelenmesini önlemek için dikkatlice toplandıktan sonra olgunlaşmcaya, yani sararıncaya dek ışık almayan, nemli ve iyi havalandırmalı depolarda bekletilir. Pazarlanmaya hazır hale geldiğinde, ince kağıtlara sarılıp sandıklanır. "Yatak Limonu" denen bu tür limonlar bozulmadan altı ay kadar dayanabildiği için kışın elde edilen limon yaza kadar güvenle saklanabiliyor. Bazen de dalındayken sararmaya yüz tutmuş limonlar toplanarak, bekletilmeden satışa sunuluyor.
Parlak, yeşil, derimsi yapraklarla bir arada çok güzel bir görünüm oluşturan beyaz limon çiçekleri, portakal çiçekleri kadar keskin kokuya sahip değil. Ancak cak gıda, parfüm ve kozmetik sanayiinde yaygın olarak kullanılan limon esansı, çiçeklerden değil meyvelerin kabuğundan temin ediliyor. Esansın kaynağı olan, parlak sarı derimsi kabuğun beyaz, süngersi iç katmanlardan da pektin denen bir madde çıkarılıyor. Pektin, ya jöle kıvamı için la da çok farklı olarak ishal tedavisinde kullanılıyor. Bunun dışında bünyesinde barındırdığı C vitamini sayesinde birçok hastalığın, özellikle gribal hastalıklar ve üşütmeye bağlı ortaya çıkan mide rahatsızlıklarının tedavisinde çok etkili olan limon, çok ekşi olduğundan doğrudan yenmiyor; daha çok sıkılarak yemeklere ve salatalara katılıyor ya da limonata hazırlanıyor. Bunun dışında limon suyundan elde edilen sitrik asitten ise meşrubat üretiminde ve dokuma sanayiinde yararlanılıyor.



Limon

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98041
Gönderme Tarihi: 07.May.2014
1,352 defa indirildi / yazdırıldı




Turunçgiller familyasından limon ağacının, ekşi, sulu, eti değişik kalınlıklarda, sarı renkli, kokulu bir kabukla kaplı meyvesidir. Mutfaklarda, pastacılıkta, şekerlemecilikte içecek sanayinde çok çeşitli şekillerde kullanımı vardır. Limon suyu olarak her şeyden önce doğal bir antioksidant olarak kullanılır. Salataların ve sosların çeşnilendirilmesinde ayrı bir yeri vardır. kabuğu ve kabuğunun rendesi birçok hamur işinde ve şekerlemecilikte kullanılır. Ayrıca meyve olarak da yemeklerin yanında dilim halinde, yahni, sote ve güveçlerde çeşni olarak, turşu yapımında, çay ikramında ve daha birçok yerde kullanılmaktadır.






Limon Tarifleri Diğer Konular



(2 adet Limon 65,253 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort