| 
 
 
 | 
Limon Soslu Tavuk | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1118 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2006 
3,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet Tavuk göğsü
 
2 adet Limon
 
200 gr. Krema
 
40 gr. Tane karabiber
 
200 gr. Dil peyniri
 
50 gr. Tereyağı
 
Tuz
 
 
Limon kabuğu rendelenir. Karabiber ezilir. Tereyağı eritilip, limon kabukları, krema, karabiber ilave edilip 5 dk. kaynatılır. Tavuk ızgarada pişirilip üzerine hazırlanan limon sos dökülür. Daha sonra dil peyniri ilave edilip, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pilav veya sebze garni ile servis edilir.
  
 | 
Limon Soslu Tavuk | 
  | 
Proton Pompası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56705 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2010 
3,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı tavuk
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı mantar
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı krema
 
1 çay bardağı süt
 
Maydanoz
 
1 çorba kaşığı un
 
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
 
 
Tavukları tereyağında soteleyin. 1 su bardağı bezelye ve mantarı koyun ve karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sütü unla çırpın, ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kremayı, limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyin. Ateşten alın. Bol maydanoz serpin. Servis yapın.
  
 | 
LİMON SOSLU TAVUK | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73912 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012 
2,985 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.800 gr. tavuk
 
Limon kabuğu
 
2 sap maydanoz
 
2 soğan
 
1 havuç
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sosu için:
 
50 gr. tereyağı
 
50 gr. un
 
300 gr. süt
 
2 limon suyu
 
Maydanoz
 
 
Tavuğu soğuk su ile çalkalayın. Ciğerini ve katısını, yarım limon kabuğu ve bir miktar maydanozla tavuğun içine koyun. Butlarını iple bağlayarak sağlamlaştırın. Geri kalan limon kabuğu, maydanoz dörde bölünmüş havuç ve soğanları, tuz ve karabiberi tavukla birlikte bir tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar su ilave edip kaynatın. 2-4 saat yavaş ateşte tavuk kıvama gelene kadar pişirin. Tavuğu tencereden alıp içine koymuş olduğunuz katısı, ciğeri, limon kabuğu ve maydanozu çıkarın. Bir servis tabağına koyun. Bu arada sosunu hazırlayın. Tavuğu pişirirken elde ettiğiniz tavuk suyunu süzüp 300 gram kadarını ayırın. Başka bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Tencereyi ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ve daha sonra ayırdığınız tavuk suyunu ilave edin. Tekrar ateşe koyup karıştırarak kaynatın. Sos koyulaşıncaya kadar yavaş ateşte suyunu çektirin ve limon suyu katın. Bu sosu servis tabağındaki tavuğun üstüne dökün. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
  
 | 
LİMON SOSLU TAVUK | 
  | 
külkedisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2007 
Mesajlar: 34
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16165 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2007 
2,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1   Tavuk (irice)
 
1   Çorba kaşığı un
 
Tuz, karabiber
 
1   Bardak tavuk suyu,
 
4   Çorba kağışı zeytinyağı
 
1,5 Limon
 
3   Havuç
 
1   Defne yaprağı 
 
1   Soğan
 
 
Tavuğu dört parçaya ayırdıktan sonra kurulayın ve tuzla, biberle ovun. Sonra da kızgın zeytinyağında kızartın. Öte yanda üstlerini kazıdığınız havuçları dilim dilim kesin, soğanı ufak ufak doğrayın ve bunları da zeytinyağında aynı şekilde kızartın. Soğanların rengi kahverengiye dönünce üzerlerine un serpip karıştırın ve bu arada tavuk suyunu da ilave edin. Bir limon kabuğu rendesini ve defne yaprağını da katın ve eti de koyduktan sonra üzeri kapalı olarak hafif ateşte yarım saat pişirin. Yirmi dakika sonra bir limonun suyunu et suyuna ilave edin ve servis yapmadan önce bir defa daha tuz, biber ve yarım limonun suyunu koyun. Tavuk parçalarını sosuyla birlikte tabağa yerleştirdikten sonra üzerlerini limon dilimleriy-le süsleyip servis yapın.
  
 | 
Limon Soslu Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166507 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2022 
364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk but
 
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı su
 
Tuz, karabiber, kekik
 
Bir tutam maydanoz
 
 
Baharatları harmanlayıp karışımı tavuk butlara yedirin. Tereyağını tavada eritip biraz kızdıktan sonra tavukları tavaya atın ve her iki tarafını da pişirin. Bir sos tavasında su, limon suyu ve ince kıyılmış sarımsağı karıştırarak pişirin. Tavada pişen tavukları fırın kabına alın ve üzerine limonlu sosu dökün. Tavukları önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tavukları bol maydanozlu patates salatası ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |