| 
 
| 
 
 
 | 
 
LİMON SALÇALI BALIK | 
 
  | 
ZerrinS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Ege | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26787 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008 
2,314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME:
 
1 kilo iri balık
 
8 bardak su
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 fincan zevtinvağ
 
1 adet maydanoz
 
1 demet kereviz yaprağı
 
1 adet limon
 
tuz
 
defne yaprağı
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Bu işde kullanacağınız balıklar (Levrek, Kefal, Palamut gibi iri balıklardır). Bir tencereye su, parçalanmış havuç, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, biraz maydanoz ve pulları kazınıp temizlenmiş, birkaç parçaya ayrılmış balık konur. Altı dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra derisi, kılçıkları atılır. Kalan etler bir tabağa yerleştirilir. Bir tas içinde zeytinyağı ile limon çırpılır, ince kıyılmış maydanoz ilâve edilir. Balığın üzerine dökülür ve sofraya götürülür.
  
 | 
 
LİMON SOSLU BALIK | 
 
  | 
Ayfer Demirtepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33842 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009 
2,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan
 
 
1000 gram beyaz etli balık
 
8 bardak su
 
1 adet havuç
 
1 baş soğan
 
2 diş sarımsak ve maydanoz kökü
 
Tuz
 
LİMON SOSU:
 
2 büyük limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
kıyılmış yarım demet maydanoz
 
 
1 Bir tencereye; 8 bardak su, kızarmış 1 havuç, kabuklan soyulmuş ve dörde bölünmüş 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 maydanoz kökü, 1 çorba kaşığı tuz ile, kitabımızda tarif edildiği şekilde pulları kazınmış, iç ve kulak denilen solungaçları çıkarılmış ve ikiye kesilmiş 1 kg. beyaz etli balık koyarak, kapağı kapatılmış olarak, tencereyi kuvvetlice ateşe oturtmalı ve tenceredeki su iyice kaynar bir hal aldıktan sonra balıkları ancak 6-7 dakika arasında haşlamalıdır.
 
2 Balıklar haşlanınca; bunları bir delikli kepçe ile tencereden çıkararak, ılındıktan sonra kılçık ve derilerini ayıklamalı, sonra da balıkları küçük parçalara ayırarak bir tabağa döşemeli ve iyice soğuduktan sonra yanında; 2 büyük limon, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve kıyılmış yarım demet maydanozdan oluşturulan limon sosu hazırlamalıi balıkların üzerine dökerek servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LİMON SALÇALI BALIK Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |