|
Limon Peltesi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1373
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 limon
2 su bardağı şeker
7 su bardağı su (1 bardağı ile nişasta ezilir.)
3- 4 çorba kaşığı patates nişastası
Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır.
6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
Kaselere boşaltılır.
Not: Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir. İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir. Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir.
ML® Limon Peltesi için tıklayın
|
Limon Peltesi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2582
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 limon rendesi ve suyu
4 kaşık buğday nişastası
13 kaşık şeker
1/2 paket margarin
4 bardak su
1 paket vanilya
Malzemelerin hepsi pişirilir ve bir kaba dökülerek, buzdolabına konulur. Donan peltenin üzerine kremşanti sürülür ve ceviz ile süslenir.
ML® Pelteli Tutu için tıklayın
|
Limon Peltesi |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10871
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,623 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet limon
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 bardak su (şeker için)
1/4 bardağı su (nişasta ezmek için)
10 adet kesme şeker
Bir kapta 1 adet limonun suyu, 1,5 bardak su ve 10 adet kesme şeker kaynatılır. Nişasta 1/4 bardak su ile ezilir ve kaynamış limon suyuna telle karıştırılarak ilave edilir. 5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınır.
|
Limon Peltesi |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19846
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
2,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. şeker
70 gr. nişasta
4 limon
Limonları yıkayınız.
Suyunu sıkınız.
1 limonun kabuğunun beyaz kısmını tamamen çıkarıp sarı kısımları yıkayınız.
1 mm. inceliğinde kıyınız.
4-5 defa acısı gidinceye kadar haşlayınız.
Limon suyuna 4 su bardağı suyu, 500 gr. şekeri ve haşlanmış kabukları ilave ediniz.
Kaynatınız.
Diğer tarafta 70 gr. nişastayı soğuk suda eziniz.
Kaynayan limonlu şekerli suya ilave ediniz.
Un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.
Birer kişilik tatlı kaselerine koyup soğuyunca servis yapınız.
ML® Üzümlü İrmikli Pelte için tıklayın
|
Limon Peltesi |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24036
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
2,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 limon
6 su bardağı su
500 gr şeker
1 su bardağı nişasta
Limon suyu, 6 su bardağı su ile pişirin. Şeker ve suda ezilmiş nişasta ilave edilip pişirilir.
ML® Kivili Pelte için tıklayın
|
Limonlu Pelte |
|
şehbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40069
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 limonun suyu
1/2 kg tozşeker
80 gr nişasta
Şeker, limon suyu ve bir litre su bir tencereye konularak ateşe oturtulur. Kaynamaya başlayınca 1,5 bardak suyla ezilmiş nişasta, tencerede karıştırılarak ilâve edilir. Birkaç taşım kaynadıktan sonra kâselere bir kepçe ile yüksekten dökülerek pay edilir.
|
Limon Peltesi |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57891
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 adet limonun hafifçe rendelenmiş kabuğu
250 gr. limon suyu
750 gr. su
300 gr. toz şeker
50 gr. nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
Bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu koyunuz. Tencereyi ateşe koyarak bir dakika kaynatınız. Yumurta vurma teli ile karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kere kaynatıp ateşten alınız ve kaselere boşaltınız. Normal soğuklukta soğuyunca servis ediniz.
|
Limonlu Pelte |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63507
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
4,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı limon suyu
3 su bardağı su
300 gr (1 1/4 su bardağı) toz şeker
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
Büyükçe bir tencereye su, limon suyu, şeker ve limon kabuğu rendesini koyunuz. Tencereyi orta ateşe oturtup, ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız.
Yumurta teli ile suda ezilmiş nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz. Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alınız. Pelteyi birer kişilik 6 kaseye boşaltıp, soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
Limon Peltesi |
|
Yasin Türe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc86611
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Tuzsuz fıstık
Limonların suyunu sıkın ve bir limonu rendeleyin. Limon suyu, limon kabukları, su, pudra şekeri venişastayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın. 2 saat buzdolabında soğutun. Rendelenmiş limon kabuğu ve fıstık serperek servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
tekşen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc98483
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 bardak su
8 kaşık limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
100 gr margarin
Toz şeker ve nişastayı tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Su, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Soğutup servis yapın.
|
Limon Peltesi |
|
kır çiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc128361
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2017
1,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Tuzsuz fıstık
Limonların suyunu sıkın ve bir limonu rendeleyin. Limon suyu, limon kabukları, su, pudra şekeri venişastayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın. 2 saat buzdolabında soğutun. Rendelenmiş limon kabuğu ve fıstık serperek servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
klavye
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129121
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
876 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
½ su bardağı limon suyu
1 + ½ su bardağı su (1/2 su bardağı greyfurt suyu da kullanılabilir)
3 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker (damak tadına göre eksiltilip fazlalaştırılabilir)
Tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra bir müddet daha karıştırıp hafif ılındıktan sonra kalıplara boşaltıyoruz.
Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapıyoruz.
|
Limon Peltesi |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc130971
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2018
1,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://abbott.com.tr
1 şişe (220 ml) vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
2 adet (180 gr) limon
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
Limonların kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Toz şeker, su, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba koyup karıştırın.
Nişasta suyla eritilmeli daha sonra karışıma eklenmelidir. Karışımı pişirin.
Ilımaya bırakın.
Ilıyan karışıma 1 şişe (220 ml) pediatrik beslenme ürünü ilave edip iyice karıştırın.
Soğuk olarak servis yapın.
Not: Bisküvi parçalarını karışımın içine ekleyebilirsiniz.
|
Limon Peltesi |
|
karnak
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2019
Mesajlar: 22 Şehir: Kahire |
Kısa URL: https://ml.md/lc143764
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2019
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı nişasta
2 bardak su
1 adet limon
Yarım çay bardağı toz şeker
1 adet limon rendesi
Bir tencerede nişastayı bir bardak su ile eriyene kadar karıştırın. İçerisine kalan suyu, bir limon suyunu, şekeri ve bir limon kabuğu rendesini ilave edin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis kuplarına alın ve ılıyınca buzdolabında soğutup servis edin.
|
Limon Peltesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155713
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
433 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 limon
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Dilerseniz: Kremşanti
Limonları sıkın ve bir tanesinin kabuklarını rendeleyin.
Su, limon suyu, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Ocağın altını yakın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaselere boşaltın.
Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin. Dilerseniz bu aşamada üzerine kremşanti sıkabilirsiniz.
|
Limon Peltesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170021
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
271 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 adet limon
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için:
Taze nane yaprağı
1 limon kabuğu rendesi
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve bir tencereye alın. Üzerine su, buğday nişastası ve toz şekeri ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Nane yaprakları ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170023
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
7 - 8 yemek kaşığı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Su, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştıararak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselere doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Limon kabuğu rendesi ve arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172670
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1300 ml su
5 adet limonun suyu
250 g şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
45 g buğday nişastası, 100 ml suda eritilmiş
Üzeri için:
File badem, antepfıstığı veya kuş üzümü
Su, limon suyu, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye koyun.
Ateşe oturtarak 1 dakika kaynatın.
Çırpma teliyle karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kez kaynatıp ateşten alın ve kâselere boşaltın.
Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Not: Pelteyi portakal suyu, vişne suyu gibi dilediğiniz meyve suyuyla ya da sade olarak hazırlayabilirsiniz. Osmanlı mutfağında meyve suları ile yapılmış pelteler en zarif tatlılar arasındaydı. Ferahlatıcı lezzetleriyle yemek sonrası damakları rahatlatır, bazen de gün içinde hoş bir ikram olarak da tadına varılırdı. Bazen pelteler meye suyu olmadan sade suyla yapılır, baharatlar ya da çiçeklerle rayiha verilirdi. Limon peltesi bu tür pelteler içinde en canlandırıcı, en ferahlatıcısı olanıdır.
|
|