Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Elmalı Pasta Tarifleri > LİMON KREMALI TART (3 adet - 49,269 defa bakıldı)

LİMON KREMALI TART


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


LİMON KREMALI TART

nirvana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc37459
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,139 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
Tart Hamuru:
8 çorba kaşığı un
150 gram margarin
2 adet yumurta
50 gram pudra şekeri
vanilya.
Kreması:
1 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta akı
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu ve kabuğu.

Hazırlanışı:
Unu eleyin. Yağı içine koyarak bıçakla ince ince kıyın. Ortasını açarak 2 yumurta sarısını, etrafına pudra şekeri ile vanilyayı koyup bir hamur yapın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra, merdane ile 7 - 8 mm. incelikte açm. Yağlarımış bir fırın tepsisine merdaneye sararak koyup, muntazam yayın. Tepsiyi fırına koyup ortadan daha az hararette hamur pişinceye kadar bırakın. Pişince fırından atıp soğutun. Diğer tarafta, şekeri, tuzu ve unu bir kaba koyun ve kabı başka bir kabın içinde kaynamakta olan suyun içine oturtun. Devamlı karıştırmak suretiyle malzemeyi eritin ve buna sütü de ilâve edin. Sonra kabı kısık ateşin üzerine oturtun ve kaynayana kadar pişirin. Yumurta sarılarını çırpın. Sıcak karışıma bunu yavaş yavaş ilâve edin ve karıştırın. Sonra kabı tekrar kaynar suyun içine oturtun. 3 dakika tutun. Sıcak suyun içinden kabı çıkartın. Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve tereyağını ilâve edin. Soğutun ve tartın içine dökün. Yumurta akını köpürünceye kadar çırpın. Tartın üzerindeki malzemesinin üstüne bu karışımı naylon torba ile sıkın. Önceden ısıttığınız fırına tartı koyun. 5-10 dakika pişirin. Dilim dilim keserek servis yapın.


Limon Kremalı Tart

gül sel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.01.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc114914
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2016
1,210 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
170 gr un
100 gr margarin
4 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker
Limon kreması için:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gr pudra şekeri
2 adet limon kabuğu rendesi
125 ml limon suyu
100 ml portakal suyu
100 ml su
85 gr sana klasik margarin
3 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
Üzeri için:
Nane yaprakları

Un ile küp doğranmış margarini mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar karıştırın. Şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun. Hamuru tart kalıplarına yerleştirin. çatalla birkaç kere deldikten sonra üzerini yağlı kağıtla sıkıca kapatarak 1 saat buzdolabında soğutun. 180 dereceye ayarlanmış fırında içini fasulye ya da benzeri bir bakliyatla doldurarak 15 dakika pişirin. Mısır nişastası, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu tencerede karıştırın. Azar azar limon suyu ekleyerek pişirin. Portakal suyu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp sana margarini ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını ve bütün yumurtayı ayrı bir kapta çırptıktan sonra karışıma ekleyin. Karışım iyice koyulaşıncaya kadar orta ateşte hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tart tabanlarının içini limonlu kremayla doldurun ve buzdolabında 1 saat bekletin. Pudra şeker serpip, nane yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.



Limon Kremalı Tart

mim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.05.2020
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc150671
Gönderme Tarihi: 20.May.2020
371 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Limonlu krema için:
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. Üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. Üzerini süsleyip servis yapın.







LİMON KREMALI TART Tarifleri Elmalı Pasta Tarifleri



(3 adet LİMON KREMALI TART 49,269 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort