Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reçeller Marmelatlar > Limon Kabuğu Reçeli (4 adet - 172,140 defa bakıldı)

Limon Kabuğu Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limon Kabuğu Reçeli

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13507
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2007
3,566 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kalım kabuklu limon
1 kg şeker
1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)

Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.08.2021


Limon Kabuğu Reçeli

bostan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2010
Mesajlar: 37
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc55278
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2010
4,042 defa indirildi / yazdırıldı




Dört parça, soyulmuş limonun ince kabuklarını şerit gibi ve ince kesip saat zembereği gibi bükerek açılmaması için iğne ile delerek ipliğe, bir taraftan diğer tarafa geçirerek diziniz.
Sonra kaynar suda haşlayıp kevgire alarak üzerine soğuk su geçiriniz.
Acısının tamamiyle çıkması için 3 - 4 kez bu şekilde haşlayıp soğuk sudan geçiriniz.
Bir bez aralayıp ezmeyecek derecede bastıra bastıra suyunu alınız.
1,280 kilogram suya 2 kilo şeker kestirip içine atarak kaynatınız.
Kıvamına gelince indirip iyice soğuduktan sonra ipliklerini çıkarıp, ağzını kâğıtla örtüp saklayınız.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.12.2023


Limon Kabuğu Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169551
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2023
231 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

8 - 10 adet limon
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
5 çay bardağı su
1 kg toz şeker

Rendenin ince tarafını kullanarak limon kabuklarının dış yüzeylerinden çok ince bir tabaka alın. Kabukları ayırıp 0,5x2 cm boyutlarında ince şeritler şeklinde kesin. 250 g kesilmiş limon kabuğunu bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ekleyip 20 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve suyunu süzün.
Limon kabuklarını bir tencereye alın ve üzerine 5 çay bardağı su ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da limon kabuklarının üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Tanelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.



Limon Kabuğu Reçeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170295
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2023
267 defa indirildi / yazdırıldı




15 adet limon
3 çay kaşığı limon tuzu
3 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su

Limonun kabuk kısımlarını bir kaba rendeleyin.
Bir tencereye alın üzerine suyu ilave edip karıştırın.
O sırada limon tuzunu ve toz şekeri ilave edin.
5 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kısıp 25 dakika reçelin kaynamasını bekleyin.
Cam temiz bir kavanoza reçel ılık bir haldeyken koyun.
Ardından güneş gören bir yerde 1 gün boyunca bekletip tüketmeye başlayın.







Limon Kabuğu Reçeli Tarifleri Reçeller Marmelatlar



(4 adet Limon Kabuğu Reçeli 172,140 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort