| 
 
 
 | 
Levrekli Pilav | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102833 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2014 
1,499 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
100 gr margarin
 
4 su bardağı sıcak su
 
1 adet levrek balığı
 
Tuz
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Tencereye koyduğunuz margarini ısıtın sıcak suyu, tuzu, tane karabiberi ve pirinci koyup bir kez karıştırın; daha sonra balıkları sıralayın; üzerine biraz tarçın serpin kapağını kapatın; kısık ateşte pirinç iyice suyunu çekene kadar tencerenin kapağını açmadan pişirin. Daha sonra balıkları parçalamadan servis tabaklarına alın, yanlarına da pilavından koyup üzerine maydanoz serpip servis yapın.
  
 | 
Levrekli Pilav | 
  | 
ziko 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53923 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeteri kadar levrek, ayıklanıp, yıkanıp, küçük kuşbaşı doğranır, bir tavada zeytinyağı ile kızartılır, yeteri kadar ayıklanmış ve yıkanmış pirinci de içine katarak ateşte 1 - 2 defa çevirilir. Sonra balıklarla pirinci tencereye dizerek üstüne pirincin iki misli su eklemek gerekir. Tencerenin ağzını kapatmadan orta kor üzerinde su çekilinceye ve pirinç ilik gibi pişinceye dek ateşte tutunuz. Dinlendirip sofraya alınız
  
 | 
 
 
 
 
 
 |