|
Levrek Tavası |
 |
çay&sempati
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc56764
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2010
4,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze bir levreği, balıkçıya temizlettirip ve istediğiniz büyüklükte parçalara doğrattıktan sonra, mutfağınızda temiz yıkıyarak tuzlayıp kısa bir müddet bırakınız.
Diğer taraftan, halis zeytinyağını da tavada keskin ateşte kızdırdıktan sonra, balık parçalarını da has una bulayarak ve silkerek tavaya koyunuz.
Bir tarafı kızarınca, diğer tarafını çeviriniz.
Tamam olunca, sıcak olarak ve salata garnitüriyle yahut arzu edilen limonlu ve sarımsaklı bir salça ile yenilir.
Not: Bu balığın süt gibi beyaz eti, cidden iştihayı davet eder. Ve yemesi kolay ve lezzetli bol bir balıktır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 06.12.2024
|
Tavada Levrek |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184121
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2025
12 defa indirildi / yazdırıldı
|
Levrek filetolarını yıkayıp kurulayın.
Tuz, karabiber ve biraz limonla marine edin (15 dk yeter).
Tavayı iyice ısıtın, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Derili tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin.
3-4 dakika tek taraflı pişirin, sadece 1 kez çevirin.
Not: Balığı sık çevirme! Kıtır deri için önce sabırla beklemek şart. Tavayı kapakla kapatma; buharlaşma olursa deri yumuşar.

|
|