https://www.sozcu.com.tr
 
 
1 adet levrek fileto
 
1 paket labne
 
Yarım paket  krema
 
Zeytinyağı
 
Portakal
 
Ceviz
 
Taze dövülmüş yenibahar
 
Yeşil soğan
 
Dereotu
 
 
Bir tavaya kılçıklarından ayırdığımız fileto halindeki levreklerimizi yatırıyoruz. Üzerine bol zeytinyağı ile her iki tarafını da pişiriyoruz. Ocağın altını kısıp çok az da su ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz. 10 dakika sonra önce derilerinden ayırarak tüm balığımızı didip üzerine tuz-karabiber ekip bir kenara park ediyoruz.
 
Yarım paket krema, bir paket labne, bir portakalın rendesi ve bir parmak kadar suyu, dövülmüş ceviz ve taze yenibahar, karabiber, tuz hepsini karıştırıyoruz.
 
Yukarıda hazırladığımız sos ve didilmiş balıklarımızı karıştırıp üzerini kapatacak kadar eritilmiş tereyağı ekleyip bir gün buzdolabında bekletiyoruz. Servis ederken dereotu ve yeşil soğan ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 |