| 
 
| 
 
 
 | 
 
Levrek Külbastı | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181125 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2025 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram levrek fileto
 
250 gr krema
 
10-15 adet kapari çiçeği
 
4 diş sarımsak
 
1 büyük boy patates
 
İsteğe göre nane ya da maydanoz
 
 
Patateslerimizi kibrit boyunda ince ince doğrayarak kızgın yağda kızartınız, ve yağını çekmesi için kağıt havlu üzerinde bekletin
 
Fileto çıkardığımız levreği dört parçaya bölüp ızgarada pişiriniz, ızgara imkanınız yok ise yağsız bir tava da da pişirebilirsiniz.
 
Sarımsaklarınızı ve kapari çiçeklerini çok ince doğrayarak bir tavaya alınız ve kremanızı ilave ediniz.
 
Krema kaynayana kadar karıştırarak pişiriniz, bu aşamada taze çekilmiş karabiber ekleyiniz. Kapariler tuzlu olduğu için yemeğinizin tadına bakarak tuz eklemenizi öneririz.
 
Kiremit bir kaba pişirmiş olduğunuz patatesleri koyunuz ve üzerine ızgara olmuş levreklerinizi yerleştiriniz.
 
Hazırlamış olduğunuz kremalı sosu balıkların üzerine dökerek 280 derece de ısınmış fırında 8-10 dakika pişiriniz.
 
İsteğe göre nane ya da maydanoz serperek servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
 
Levrek Külbastı | 
 
  | 
Besime Örücü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43762 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009 
5,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
600 gr. ince ince dilimlenmiş ve ızgara edilmiş levrek
 
4 adet kibrit şeklinde doğranmış orta boy patates
 
3 adet ince doğranmış domates
 
2 adet ince doğranmış sivri biber
 
1 adet ince ince doğranmış kuru soğan
 
2 diş ince ince doğranmış sarımsak
 
3 yaprak fesleğen
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay bardağı domates suyu
 
1 fincan süt kaymağı
 
Tuz
 
 
Kibrit şeklinde doğranmış patatesleri kızgın yağda kızartın, ardından da kiremidin içerisine yayın. Pişmiş olan balıklarınızı üzerine dizin. Sosu için kuru soğan, doğranmış domates, biber, sarımsak, pul biber, fesleğen, domates suyu ve süt kaymağını tereyağında 5 dakika soteleyin. Hazırladığınız sosu balığın üzerine ilave edin. 2 dakika kadar 180 derecelik fırında tutup, servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Levrek Külbastı Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |