| 
 
 
 | 
Levrek Kavurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181126 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2025 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr levrek fileto
 
100 gram arpacık soğan
 
2 yeşil sivri biber
 
4 diş sarımsak
 
2 orta boy domates
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Yapışmaz bir tavada kızdırmış olduğunuz tereyağı ve zeytinyağının içine ayıklanmış arpacık soğanlarınızı ve diş sarımsakları atın.
 
Beş dakika kavurduktan sonra doğranmış biberlerinizi ve pul biberi ilave edin.
 
Birkaç kez karıştırdıktan sonra parmak biçiminde doğramış olduğunuz levrek dilimlerini tavaya ilave ediniz. Üzerine taze çekilmiş karabiber ve tuzunu ilave edebilirsiniz.
 
Balıkların parçalanmaması için nazikçe aromalar birbirine geçene kadar karıştırınız.
 
Balıklar renk almaya başladığında kabukları çıkarılmış ve küp doğranmış domatesleri ilave ediniz.
 
Domatesler suyunu çekmeye başladığında yemeğiniz hazır demektir.
 
Üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |