| 
 
| 
 
 
 | 
 
LEVREK FİLETOSU IZGARASI | 
 
  | 
Serpil Korcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19026 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007 
2,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg. Levrek (parça), 
 
1 fincan zeytinyağı, 
 
tuz, 
 
maydanoz, 
 
limon.
 
 
Yapılışı:
 
1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
 
2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız.
 
3- Izgaraya diziniz.
 
4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
 
5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız.
 
6- Bu karışıma tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz.
 
7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz.
 
8- Üzerlerine bu sosu dökünüz.
 
9- Soğan pizayı ile sofraya alınız.
  
 | 
 
LEVREK FİLESİ IZGARASI | 
 
  | 
tombik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37865 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009 
2,739 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kilo levrek
 
Biraz un
 
2 dl. zeytİnyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Balıkları temizleyiniz, yıkayınız, filesini ayırınız, tuz, karabiber ekiniz.
 
Unlayarak zeytinyağına bulayınız önceden kızdırılmış ızgarada pişiriniz.
 
Piştikten sonra ara sıra yağlayınız ve kızartınız.
 
Tabağa alınız yanına buhar patates ve limon salçasıyle ince kıyılmış maydonoz karışımı ile, veya sos remülât ile servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
LEVREK FİLETOSU IZGARASI Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |