| 
 
 
 | 
LEVREK DOLMA | 
  | 
selami 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19398 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007 
2,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER (2 kişilik)
 
800 gr. levrek
 
50 gr. kaşar
 
Bir tutam maydanoz
 
 
Hazırlanışı
 
Levrekler yaprak şeklinde açılır. İçine, maydanoz ve kaşar rendesi serpiştirilir. Rulo şeklinde sarılarak ızgara yapılır.
  
 | 
Levrek Dolması | 
  | 
do-re-mi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.10.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27822 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2008 
2,656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet levrek
 
2 adet domates
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Soyulmuş domates küp şeklinde doğranır. Üzerine ince kıyılmış soğan, biber, tuz, zeytinyağı ve limon suyu konur, harmanlanır. Temizlenmiş levreklerin içine bu karışım paylaştırılır. Bir fırın kabına konur. Kalan iç kenarlarına yerleştirilir. Fırın kabının ağzı folyoyla kapatılır. Sıcak 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
  
 | 
Levrek Dolması | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75694 
Gönderme Tarihi: 13.May.2012 
2,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet levrek fileto
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 adet taze soğan
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Tuz
 
 
Levrek filetoları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Haşlanmış pirinci geniş bir kaba aktarın. İnce doğranmış kırmızı ve sivribiberleri, taze soğanı, maydanozu, limon kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız harcı filetoların arasına yerleştirin. Balıkların üzerine küçük kesilmiş margarin koyun. 140 derece fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |