Kayıt: 04.01.2021 Mesajlar: 29 Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc155510
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021
290 defa indirildi / yazdırıldı
225 gram tereyağı
200 gram esmer şeker
100 gram toz şeker
2 adet yumurta
400 gram un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
3/4 tatlı kaşığı karbonat
3/4 tatlı kaşığı tuz
320 gram damla çikolata
230 gram iri dövülmüş ceviz
Fırını 210 derecede ısıtmaya başlayın.
Küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ve şekerleri çırpma kabında bir araya getirin.
Krema kıvamı alana kadar aşağı yukarı 4 dakika çırpın.
Unu, nişastayı, karbonatı ve tuzu ekleyip özleşene kadar karıştırın. (Fazla karıştırmamaya dikkat edin.)
Damla çikolataları ve cevizleri de ilave edip harmanlayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan büyük parçalar halinde koparıp yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. (Büyüklüğüne göre 8-16 kurabiye çıkarabilirsiniz.)
Kurabiyeleri fırına verip 9-12 dakika pişirin. Daha fazla pişirirseniz sertleşirler.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
Hamur:
150 g bitter çikolata
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutam Dr. Oetker Karbonat
1 tutam tuz
175 g oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
2 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Çikolatayı bıçak ile iri parçalara kesin. Un, hamur kabartma tozu, karbonat ve tuzu kaşık ile karıştırıp eleyin. Tereyağı ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Şekerli vanilin ve hazırladığınız un karışımını ekleyip mikserin orta devrinde malzemeler karışıncaya kadar 1-2 dakika karıştırın. Üzerine hazırladığınız çikolata ve cevizleri ekleyip kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Turbo pişirme: 200 °C
Hamuru buzdolabından çıkarın. Kaşık veya eliniz ile mandalina büyüklüğünde parçalar alıp fırın tepsisine üzerlerine bastırmadan top şeklinde aralıklı koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 11 dakika
Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alıp tel ızgara üzerine alın. İçinden erimiş çikolataların akmasını isterseniz ılık halde servis yapın veya soğutun.