| 
 | 
| Lemis (Gümüşhane) | 
|  | nurhayat bayram Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2008
 Mesajlar: 23
 Şehir: Gümüşhane
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31048 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2008
 10,375 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 1 su bardağı su
 1 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 tatlı kaşığı tuz
 Alabildiği kada r un
 İçi için:
 Yarım kalıp peynir
 10-15 dal maydanoz
 Sürmek için:
 Tereyağı
 
 Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Sonra hamur 6 parçaya ayrılır. Her parça servis tabağı kadar açılır. Yarısına peynirli iç konur. Diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarlarına bastırılır. Az yağlı teflon tavada 2 yüzü  pembe renkte kızartılır. Üzerine tereyağı sürülür. Lemisler üst üste konur. Üzerine kapak kapatılır. 10 dakika sonra servise sunulur.
 
 Not: Lemis Gümüşhane'ye has gözlemedir. Ispanaklı ve patatesli içlerle de hazırlanabilir
 
 
 | 
| LEMİS (Gümüşhane) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38406 Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009
 3,570 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gümüşhane Valiliği
 
 Malzemeler:
 Un
 tuz
 ıspanak
 pazı
 patates
 lor
 maydanoz
 yumurta
 tereyağı
 
 Yapılışı:
 Derin bir kap içerisinde un su ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Ağaç sini üzerinde hamur küçük yuvarlak parçalar halinde ayrılır. Ayrılan parçalar oklava ile yufka haline getirilir. Ayrıca ayıklanmış pazılar küçük küçük doğranarak bir kap içerisinde normal bir kıvamda haşlanır.
 Haşlanan pazılar kevgirle süzüldükten sonra tavada tereyağı ve yumurta ile birlikte kavrulur. Hafifçe soğuduktan sonra açılan yufkaların yarıdan katlanmış şekilde üzerine yeteri miktarda serilir. Ve yufka üzerine katlanarak kenarları parmak uçlarıyla sıkıştırılır.
 Normal ocak ateşi üzerine konan sac üzerine yeteri miktarda lemisler serilerek pişirilir. Pişirildikten sonra yemeye hazır hale gelen lemislerin üzerine yeteri miktarda tereyağı sürülerek servise sunulur.
 
 
 | 
| Lemis (Gümüşhane) | 
|  | EnginAr Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2006
 Mesajlar: 68
 Şehir: Bayrampaşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6579 Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2006
 3,355 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gümüşhane Valiliği
 
 Tuz
 Karabiber
 3 adet yumurta
 2 adet soğan
 3 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 kg pazı
 3 çorba kaşığı tereyağ
 1 çay kaşığı pul biber
 4 su bardağı un
 1,5 su bardağı su
 
 Pazıyı temizleyip yıkayın. Bütün olarak tuzlu kaynar suda haşlayıp soğuk suya atın ve süzün. Suyunu sıkıp iri iri doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Pazıyı ilave edip tuz, karabiber, pulbiber serpip kavurmaya devam edin. Üzerine çırpılmış yumurtaları katıp karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açın. Bir tutam tuz ekleyin. Ilık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan küçük bezeler yapıp üzerini nemli bezle örtün.15-20 dakika dinlendirin.
 Hamur bezelerini, unlanmış zeminde oklava ile tabak büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız malzemeden 2-3 kaşık kadar ilave edip ikiye kapatın. Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın. Saç üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin. Tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Lemiz (Gümüşhane) | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9157 Gönderme Tarihi: 30.Kas.2006
 2,930 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 su bardağı un
 1.5 su bardağı ılık su
 Tuz
 
 İç malzemesi:
 
 200 gr tereyağı
 1 kg pazı
 3 çorba kaşığı sıvıyağ
 1 iri soğan
 3 yumurta
 Tuz, karabiber, pulbiber
 
 1.  Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Bir tutam tuz ekleyin. Ilık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan küçük bezeler yapıp üzerini nemli bezle örtün.
 2.  Pazıyı temizleyip yıkayın kaynar suda haşlayıp süzün. Suyunu sıkıp iri iri doğrayın. Soğanı temizleyip kıyın ve sıvıyağda kavurun. Pazıyı ilave edip tuz, karabiber, pulbiber serpin ve kavurmaya devam edin. Üzerine yumurtaları kırıp karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. 3 Hamur bezelerini, unlanmış zeminde oklava ile tabak büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız malzemeden 2 kaşık kadar ilave edip ikiye kapatın. Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın. Sac üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin. Tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürün ve sıcak olarak muhafaza edin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |