| 
 
 
 | 
Leblebili Kurabiye | 
  | 
meteor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100741 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2014 
3,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram margarin
 
yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
2 su bardağı leblebi tozu
 
1.5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım su bardağı bütün leblebi
 
 
Yoğurma kabına yumuşak margarin ve sıvıyağı alın. Pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip, yoğurun.
 
Ayrı bir kapta leblebi tozu, un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Bu toz karışımı diğer harca ilave edin ve homojen bir hamur olana kadar yoğurun.Hazırladığınız kurabiye hamurunu streç filme sarıp, buzdolabında 20-25 dk. dinlendirin.Dinlenen hamuru dolaptan alıp, tekrar yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri dizin.
 
Kurabiyelerin üzerine birer tane leblebi batırın. Bu işlem sırasında dikkatli olun. Çünkü kurabiyeler çatlayabilir. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.Kurabiyeleri fırına verin. Üzerleri çatlayıp,rengi hafif dönene kadar pişirin.
 
 
Not: Leblebi tozunu satın alacağınız gibi evde kendinizde yapabilirsiniz. Bunun için;leblebileri un haline gelene kadar robotta çekin ve kullanın.
 
 
 
  
 | 
Leblebili Kurabiye | 
  | 
bambucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2019 
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144810 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2019 
736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 su bardağı leblebi tozu
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
3 su bardağı un
 
 
Leblebileri robottan geçirin. Leblebi tozuna vanilya ve kabartma tozunu eleyip koyun.
 
Bir yandan yumuşamış tereyağı, şeker, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
 
Daha sonra her iki karışımı bir araya getirin.
 
Üzerine unu ilave edin. Ele yapışmayan hamur yoğurun.
 
Hamuru istediğiniz şekilde şekillendirerek fırın tepsisine dizin.
 
180 derecede pişirin.
 
 
 
  
 | 
Leblebili Un Kurabiyesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165554 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022 
807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı leblebi tozu
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
Aldığı kadar un
 
 
Tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede pişiriyoruz. Üzerileri çatlamaya başlayınca kızarmasını beklemeden fırından çıkarıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Leblebi Kurabiyesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172818 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2023 
273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
 
 
2 su bardağı leblebi tozu
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
 
1,5 su bardağı un
 
1/2 kabartma tozu
 
 
Yoğurma kabına sıvı yağı ve pudra şekerini alıp kaşıkla biraz karıştırın.
 
Yarım paket kabartma tozunu ekleyin, leblebi tozunu ve ununu ekleyin.
 
Elinizle hamuru yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur elde edin.
 
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika kadar kontrol ederek pişirin. Çok hafif kızarmaya başlayınca fırından çıkarın.
 
Soğuduktan sonra tepsiden alarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |