|
Leblebi Helvası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90667
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı leblebi tozu
150 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Tereyağını tavaya koyup eritin. Leblebi tozunu ekleyin. Hafifçe kavurun. Üzerine şeker ve sütü ekleyin hızla karıştırın. Toparlandıktan sonra 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Hafif ılınınca kalıpla veya elinizde sıkarak şekil verin.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
|
Leblebi Helvası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161744
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tepeleme leblebi tozu (yaklaşık 1 su bardağı leblebiyi robotta çekerek bunu elde edebilirsiniz)
100 gram tereyağı (dilerseniz yarı yarıya sıvı yağla birlikte kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Üzerine:
Toz tarçın
Bu helvayı hazırlamak için, önce tereyağını derin bir tavanın içinde eritin. Tavanın dibi yapışmayan teflon gibi malzemeden olsun. Çünkü leblebi tozunu kavururken dibine yapışmasın.
Eriyen yağın içine leblebi tozunu ilave edin ve ağır ateşte kavurmaya başlayın. Leblebi tozu hafif kavrulduktan sonra, bunun üzerine toz şekeri ve sütü ilave edin. Bu arada malzemeleri hızlı bir şekilde karıştırın. Bunların topaklanmasına izin vermeyin.
Malzemenin hepsi toparlandıktan sonra, helvanın 3-4 dakika kadar pişmesini sağlayın. Daha sonra ocağın altını kapatın.
Leblebi helvası ılınınca, bunu kalıpla ya da elinizle sıkarak şekillendirin.
Arzu edenler leblebi ununu kavururken içine ceviz, badem, dolmalık fıstık gibi malzemeler ilave ederek, helvayı zenginleştirebilir.
Helvayı şekillendirirken, elinizi yakmayacak kadar ılınmasını bekleyin. Bunu elinizle bastırarak, dilediğiniz kalıpla şekil verebilirsiniz. Daha sonra servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz toz tarçın gezdirerek, konuklarınıza leblebi helvasını ikram edebilirsiniz.
|
Leblebi Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172737
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2023
155 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
250 g tereyağı veya sadeyağ
250 g sarı leblebi unu
300 g toz şeker
500 g su
Servis için:
Nane yaprağı
Dondurma
Helva için geniş bir tencerede yağı eritin. Leblebi ununu esmerleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
Şeker ve suyu ayrı bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Her ikisi de sıcakken kavrulan malzemenin içerisine dökün ve sürekli karıştırın.
Altını kapayın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Dondurma ve nane yapraklarıyla birlikte servis edin.
|
Leblebi Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166252
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı leblebi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1.5 su bardağı sıcak süt
Leblebileri robotta un oluncaya kadar çekin. Arada hiç leblebi kırıntısı kalmamalı ve tamamen un haline gelmelidir. Yoksa kıvamı tutmaz. Ardından tereyağı tencereye alınarak eritilir. Üzerine leblebi tozu koyularak hafif kavrulur. Daha sonra şeker eklenir.
Kavurduktan 2 dakika sonra sıcak süt ilave edilir. Süt eklenir eklenmez hızla karıştırılır. Karışım toparlamaya başlayınca 3 dakika sonra ocağın altı kapatılır.
İlk sıcaklığı geçince ister bir tepsiye dökerek ister elinizle şekillendirerek soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
|