Kısa URL: https://ml.md/lc84594
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
1,947 defa indirildi / yazdırıldı
Behiye Sönmez
ÇORBA İÇİN:
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı pirinç
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Su
KÖFTE İÇİN:
200 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı ve nane
Köfte için malzemeleri bir kaba alıp köfte harcını hazırlayın. Nohuttan çok az daha büyük köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri buzdolabında dinlendirin.
Çorba için tencereye yoğurt, un, yumurtayı ekleyin bir çırpma teli ile bir iki kez karıştırın. Su ilave edip çok az daha karıştırın. (bu işlem çorbanızın pişerken topak topak olmasını önleyecektir)
Pirinci de ekleyip kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlarken arzu ettiğiniz kıvama göre ılık su ekleyin. Kaynayan çorbanızı kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada az tavaya az sıvıyağ ekleyin. Yağ ısınmaya başlayınca köfteleri ekleyip kızartın.
Pişen çorbanıza haşlanmış nohutları ve kızaran köftelerinize de ekleyip ocağı kapatın. Servis öncesi tereyağlı naneli sosu hazırlayıp çorbanızın üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc84593
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
Hilal Canata
250 gr orta yağlı kuşbaşı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı nohut (Geceden ıslatılmış )
1 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt Yöresel Basma Yoğurt)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane
Kuşbaşı doğranmış etler üzerini geçecek kadar su eklenir. Kaynamaya başlayan etlerin üzerindeki köpükler alınır ve geceden ıslatılmış nohut ilave edilerek birlikte pişmeye bırakılır. (Eğer haşlanmış nohut kullanılacaksa etler piştikten sonra ilave edilmelidir). Et ve nohudun pişmesine yakın yıkanmış pirinçler ilave edilir. Bir kapta yoğurt ve yumurta iyice karıştırılır ve ocak üzerinde daire şeklinde karıştırılarak hafifçe ılıtılır. Daha sonra tenceredeki etli yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Gerek görülürse su ilave edilebilir. Yoğurtun kesilmemesi için tuz en son eklenir. Kıvamı yoğun olmalıdır. Piştikten sonra, nane hafifçe zeytinyağında yakılarak üzerin gezdirilir. Mis gibi kokusu ile Servis edilir.