|
Lebeniye (Mardin) |
|
cetin ceviz
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc139346
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2018
627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarma haşlanır, suyu süzülür. Sonra kaynamış ayranın içerisine konur. Soğan yağda kızartılarak içine ilave edilir.
Not: Arapçada 'leben' ayran anlamındadır.
Fotoğraf "sare eroğlu" tarafından gönderildi. 16.10.2019
|
Lebeni (Mardin) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115819
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2016
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 bardak aşurelik buğday
1 kg yoğurt
1 tutam tuz
Bir gün önceden yoğurt süzülür. Buğday pişirilir. Daha sonra süzülmüş yoğurt sulandırılır ve pişmiş olan buğdayın içine katılır. Yoğurt ve buğday iyice karıştırıldıktan sonra ateşe koyulur. Tuz ilave edilip sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirilir. Kaselere boşaltılarak servis yapılır.
|
LEBENİYE (Mardin) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38675
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2009
2,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mardin Valiliği
MALZEMELER
500 gr. parça et,
1 su bardağı nohut,
500 gr. süzme yoğurt,
2 yumurta,
100 gr. un,
250 gr. pirinç,
125 gr. margarin,
1,5 tatlı kaşığı nane,
Yeterince su
YAPILIŞI:
Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et tencereye konur. Üzerine biraz su ve tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır.
Diğer tarafta süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine diğer tencerede bulunan tüm malzemeler suyuyla birlikte içine yavaş yavaş karıştırılarak boşaltılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir.Yağ tavasında yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır.
|
|