|
|
Lebeniye (Kilis) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38505
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2009
14,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kilis Valiliği
1 kg orta yağlı parça et
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
3 kg yoğurt
1 yumurta
Tuz
Nane
Sade yağ
Et kuşbaşı doğranır, üzerini basacak kadar su eklenerek ocağa konur. Yoğurt süzülür. Geceden ıslatılmış nohut ilave edilerek pişirilir ve kaynamakta olan et suyunun üzerinde oluşan köpük alınır. Et ve nohut pişmeye yakın pirinç konur. Bu arada süzme yoğurt bir yumurta ile kaşıkla dairesel hareketlerle karıştırılarak hafif ateş üzerinde ılıtılır. Tenceredeki pirinçli çorbanın üzerine aktarılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış sade yağ ile nane gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Yoğurtlu Lebeniye için tıklayın
|
|
Lebeniye (Kilis) Tarifleri Adıyaman Yemekleri
|
|