| 
 
 
 | 
Lazanya | 
  | 
samanyolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54065 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2010 
2,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Lazanya (1 paket)
 
Kıyma (yarım kg)
 
Zeytinyağı (1 çay bardağı)
 
Soğan (2 adet)
 
Un (3 çorba kaşığı)
 
Salça (1 çorba kaşığı)
 
Sivribiber (2 adet)
 
Kaşar peyniri (1 su bardağı, rendelenmiş)
 
Süt (2 su bardağı)
 
Yumurta (1 adet)
 
Domates (1 adet)
 
Su (1 litre)
 
Tuz ve karabiber
 
 
Tencereye 1 litre sıcak su koyun ve lazanyaları tencerenin içinde 5-6 dakika kaynatın. Haşladığınız lazanyaları kevgirle soğuk suyun içine alın.
 
Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yarım soğanı küçük küpler halinde kesin. Yarım kg kıymayı tavaya ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun. Bu sırada 2 adet sivribiberin içini temizleyin ve biberi ince ince dilimleyin.
 
Soğan ve kıymaları orta ateşte kıyma suyunu verip yağını çekene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Ardından doğradığınız biberleri karışıma ekleyin. Kavrulan kıymaların üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve karıştırın. 1 adet domatesi küp küp doğrayın ve tavaya ekleyip karıştırın. Karabiberi ve tuzu da üzerlerine serpin.
 
Beşamel sos hazırlığı: Ayrı bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı unu ekleyip un kokusunu verene kadar kavurun. 2 bardak süt ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Yeterince tuz ve karabiberi serpin ve karıştırmaya devam edin. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Sosun altını kapattıktan sonra da 1-2 dakika daha karıştırın. Sosun üzerine 1 adet yumurtayı kırın ve çırpmaya devam edin.
 
Borcamı fırça ile yağlayın. Derin çukur kaptaki lazanyaların suyunu süzün. Süzdüğünüz lazanyaları yağladığınız borcamın üzerine borcamda boşluk kalmayacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız karışımından koyun. Kıymalı için üzerine ise beşamel sosunu dökün. Sosların üzerine bir kat daha lazanyayı yayın.
 
İkinci katta da aynı işlemi uygulayın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin. En son lazanyaların üzerine de hazırladığınız beşamel sostan dökün ve iyice yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 20 dakika bekletin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2021
  
 | 
Lazanya | 
  | 
tekkaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75824 
Gönderme Tarihi: 17.May.2012 
2,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket lazanya
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
3 adet domates
 
2 yemek kaşığı salça
 
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Beşamel sos için:
 
2 kaşık tereyağı
 
4 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 kase kaşar rendesi
 
 
Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın. Üzerine kıymayı ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Üzerine soğanları ekleyin soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Domatesleri ekleyip gerekirse biraz su koyup kaynatın ocaktan alın. Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun sütü ekleyip beşameli hazırlayın borcama 1 sıra lazanya- 1 sıra beşamel- 1 sıra kıyma olacak şekilde dizin, son olarak beşamel sos ve kaşarı koyup fırınlayın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87542 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2013 
2,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1 kutu lazanya
 
500 gr kıyma
 
2 baş soğan
 
3 adet domates
 
3 yeşil biber
 
300 gr kaşar rendesi
 
Beşamel sosu;
 
3 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Lazanya büyük bir tencerede haşlanır. Suyu süzülür. Kıyma, soğan kavrulur, biber eklenir. Küp doğranmış domates ilave edilerek 5 dakika pişirilir. Lazanya cam kaba alınır, aralarına kıymalı harç ve beşamel sos sırasıyla yerleştirilir. En üstüne harç, sos ve peynir rendesi serpilerek 180 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
bindal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102000 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014 
1,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 yaprak lazanya
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
400 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 kırmızıbiber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
3 sivri biber
 
100 gram mantar
 
 
Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için sıvı yağı, rendelenmiş soğanı doğranmış kıymayı kavurun. Üzerine biberleri kıyıp ekleyin. Mantarı da ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Diğer taraftan da sulu bir beşamel sos hazırlayın. Lazanyaları fırın kabına bir miktar dizip üzerine etli malzemeleri ilave edin tekrar lazanyaları ekleyip aralarına beşamel sosu sürüp kat kat dizebilirsiniz. Ya da sadece üzerine döküp hazırlanabilir. Biraz sütü fazla bir beşamel hazırlarsanız daha iyi pişecektir. Fırında 190 derecede 30 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
altın yumruk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133829 
Gönderme Tarihi: 03.May.2018 
1,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Özgür Şef
 
 
Un 500 gr
 
Yumurta 4 adet
 
Kıyma 300 gr
 
Domates 4 adet
 
Soğan 2 adet
 
Kaşar 100 gr
 
Salça 1 çorba kaşığı
 
Kimyon 1 tatlı kaşığı
 
Yenıbahar 1 tatlı kaşığı
 
Tarçın 1 tatlı kaşığı
 
Süt 2 su bardağı
 
Yağ 2 çorba kaşığı
 
 
Un yumurta ve tuz yoğurulur ve yufkada kalın açılır ve parçalara kesilerek haşlanır(ya da hiç uğraşmayıp hazır lazanya da kullanabilirsiniz). Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır(bakınız soslar)Soğanlar küçük doğranır,tencerede rengi dönene kadar yağ ile kavrulur,ardından kıyma eklenir piştikten sonra salça ilave edilir son olarak ise rendelenmiş yada kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra sarımsak ile diğer baharatlar karıştırılarak eklenir Kıyma sos ve beşamel sos karıştırlır. Haşlanmış lazanya bir kat borcamın altına döşenir üzerine karışımdan ilave edilir kaşar konarak kat tamamlanır böylece 4 kat yapılır.En üstüne yalnızca beşamel sos ve kaşar dökülerek 180 derece fırında pişirilerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
kurşun asker 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2017 
Mesajlar: 37 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124100 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2017 
1,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
10 - 12 kat Lazanya (önceden haşlanmaz)
 
Domatesli kıymalı sos:
 
50 gr. pastırma
 
150 gr. Soğan 
 
375 gr. Kıyma 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
1 çay kaşığı Kekik 
 
1 çay kaşığı Fesleğen 
 
500 gr. soyulmuş Domates 
 
30 gr. Domates püresi 
 
125 ml Et suyu 
 
Mantar sosu:
 
20 gr. Tereyağı 
 
150 gr. taze Mantar 
 
2 yemek kaşığı Un 
 
250 ml Krema 
 
250 ml Süt 
 
Tuz 
 
Muskat 
 
2 yemek kaşığı Maydanoz, kıyılmış 
 
Üstünü kızartmak için:
 
200 gr. Gouda peynir, rendelenmiş 
 
 
Doğranmış pastırmaları kızartmaya başlayın, soğanların üçte ikisini buna ekleyin. Kıymayı da katın ve karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve otlarla tatlandırın.
 
Domatesleri yarıya bölün, domates salçası ve et suyunu ekleyin ve yakl. 5 dakika pişirin.
 
Sos için kalan soğanları pembeleşinceye kadar tereyağında çevirin. Dilimlenmiş mantarları ve unu karıştırarak ilave edin. Krema ve sütü ekleyin, baharatla tatlandırın, yakl. 5 dakika pişirin. Maydanozu ilave edin.
 
Kalıbı yağlayın ve içine bir kat domatesli-kıymalı sosun üçte birini, 5-6 kat lazanya, yine bir kat domatesli-kıymalı sosun üçte birini, üstüne mantarlı sosun yarısını, sonra 5-6 kat lazanya, kalan domatesli-kıymalı sosun tamamını ve kalan mantarlı sosu koyun.
 
Peynir serpin ve üstü açık pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 22.03.2021
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Sena Tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134871 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018 
1,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çocuklar için Yemek Pişirmek
 
Avustralya Sağlık Bakanlığı
 
 
Bolonez sosu
 
Lor peyniri
 
Hazır lazanya tabakaları 
 
Permesan peyniri
 
 
Fırını önceden 200 derecede ısıtın.. 
 
Bolonez sosunu, önceki tarif gibi hazırlayın (s. 61). (Burma makarnayı haşlamanız gerekmeyecektir.)
 
Büyük bir fırın tepsisinin tabanına kıyma sosundan küçük miktarda yayın. Üzerine bir tabaka lazanya koyun.
 
Bunun da üzerine bolonez sosunu ve lor peynirinin yarısını döküp yayın.
 
Lazanya tabakaları ile bolonez sosunu yaymayı, tepsi neredeyse dolana kadar sürdürün. Son tabaka olarak bolonez sosunu yayın.
 
Kalan lor peynirini en üstüne yayın ve parmesan peyniri serpiştirin.
 
200 derecedeki fırında 1 saat pişirin.
 
Kepekli ekmek ve karışık sebze ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
gelişim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148360 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020 
816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket lazanya
 
400 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet domates
 
Bir tutam maydanoz
 
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Geniş bir tencerede lazanyayı haşlayın.
 
Ardından kırılmadan bir tepsiye yerleştirin.
 
Kıymalı harç için; soğanı ince ince doğrayın ve tavada soteleyin.
 
Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
 
Domatesin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
 
Biber ve maydanozu da çok ince şekilde doğrayıp hepsini tavaya ekleyin.
 
En son salça ve baharatları da ilave edip güzelce kavurun.
 
Diğer taraftan da başamel sosunu hazırlamak için; tereyağı ve unu kavurun.
 
Üzerine süt ekleyip karıştırın.
 
Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
 
2 adet lazanya yaprağını yan yana fırın tepsisine dizin. Üzerine kıymalı harcı ekleyin.
 
Üzerine beşamel sosu yayın.
 
Tüm lazanya yaprakları bitene kadar bu işlemi sürdürün.
 
En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip fırına verin.
 
200 derecede 20 dakika pişirin ve dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144520 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019 
814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
200 gram kıyma
 
1 paket lazanya
 
3 adet kuru soğan
 
3 adet havuç
 
3 su bardağı kıyılmış mantar
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sos için:
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tutam tuz
 
 
Kaynayan tuzlu suya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Lazanyayı dörder dörder içine atın. Lazanya yumuşayıp rengi beyazlaşınca soğuk suya tutun, sonra da süzün.
 
Tereyağını eritin, zar şeklinde doğradığınız soğan, kıyma, havuç, mantar, karabiber, tuz, salça ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız bu harcı 15 dakika pişirin.
 
Beşamel sos için unu, pembeleşene kadar tereyağında kavurun. Süt ve tuz koyup karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Kaşar peynirini de ekledikten sonra tencereyi ocaktan indirin.
 
Yağlanmış fırın kabına lazanyaları yan yana dizin. Üstüne beşamel sosu dökün. İkinci sıraya kıymalı harcı yayın, üçüncü sıraya beşamel sosu dökün. Dördüncü sıraya tekrar kıymalı harcı, beşinci sıraya yine beşamel sosu koyun. Altıncı sıraya harcı, yedinci sıraya da kalan sosu dökün.
 
175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 10 dakika bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151924 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020 
724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
1 paket lazanya
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 adet havuç (küp doğranmış)
 
400 gram orta yağlı kıyma
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 adet rendelenmiş domates
 
2 adet defne yaprağı
 
1,5 su bardağı bezelye
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Beşamel sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
4 su bardağı soğuk süt
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat ceviz
 
 
Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salmasını ve tekrar çekmesini bekleyin. Sarımsak, tuz ve karabiberi koyun. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın. Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin. 
 
Beşamel sosu için; tereyağını tencerede eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden fazla katılaşmamasına dikkat edin. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın. Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin. Daha sonra sırayla kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın. Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152918 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
606 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket lazanya (yaprak hamur)
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
 
2 adet havuç (küp doğranmış)
 
400 gramorta yağlı kıyma
 
2 dişezilmiş sarımsak
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 adet rendelenmiş domates
 
2 adet defne yaprağı
 
1,5 su bardağı bezelye
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Beşamel sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
4 su bardağı soğuk süt
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
 
 
Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Sarımsak,  tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
 
Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
 
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
 
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
 
Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
 
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
 
Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve  bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
 
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
 
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158657 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021 
591 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 yaprak lazanya
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Harcı İçin:
 
250 gr. Kıyma
 
2 diş sarımsak
 
1 soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 domates
 
Tuz, karabiber ve pul biber
 
Sıvıyağ
 
Beşamel Sos:
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı kadar süt
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Bir tavada kıyma ve soğanlar kavrulur.
 
Sonra salça eklenir ve kavurma devam edilir sarımsaklar eklenir karıştırılır.
 
Sonra domatesler doğranarak eklenir ve biraz ağzı kapalı pişirilerek ocaktan alınır.
 
Beşamel sos için tereyağı bir tavada eritilir.
 
Üzerine un eklenir ve kavrulur sütü azar azar ekleyerek topaklanmaması için iyice yedirilerek çırpılır.
 
Göz göz olunca karabiber eklenir ve pişirilmesi sonlandırılır.
 
Yayvan bir borcam kabı içerisine lazanyalar yan yana dizilir aralarına beşamel sostan birer kepçe ilave edilir.
 
Aralarına yine kıymalı harcı dağıtarak eklenir.
 
Kat kat olacak şekilde aynı işlemi tekrar etmek gerekir.
 
En üstüne lazanya konulur ve sadece beşamel sos yaydırılarak eklenir.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek 180° C de pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
bozayı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.07.2020 
Mesajlar: 12 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155985 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2021 
588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
Tuz ve su
 
Kıymalı sos için:
 
250 gr kıyma
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 küçük soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 kırmızı biber
 
1 domates
 
1 tatlı kaşığı kuru kekik
 
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/2 çay kaşığı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı su
 
Beşamel sos için:
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
1/4 su bardağı un
 
2,5 su bardağı süt
 
2 su bardağı beyaz peynir
 
Yarım su bardağı kaşar peyniri
 
Yarım çay kaşığı kaşığı tuz
 
Garnitür için:
 
Kıyılmış maydanoz
 
 
Bir tencereye zeytinyağı ve kıymayı alıp, kavurun. Soğan, biber ve domatesi doğrayıp sırayla kavrulan kıymaya ekleyin. Sarımsağı ezip salça ile birlikte karışıma ilave edin. 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları katın. Suyunu da ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
 
Lazanya hamuru için karıştırma kabına yumurta, elenmiş un ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ekleyip isterseniz elde, isterseniz hamur yoğurmak için kullanılan mikserle karıştırın. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Beşamel sos için tereyağı eritin. Unu ilave ederek kavurun. Sütü çırpma teli ile çırparak ekleyin. Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tuz atıp ocaktan alın. Beyaz peynirleri parçalayıp sosun içine katın. Dinlenen hamurları bir merdane yardımıyla lazanya boyutlarında olabildiğince ince açın.
 
Açılıp kesilen hamurları iki tarafı da unlu bir şekilde 10-15 dakika temiz bir bez üzerinde bekletin. Bu sırada tencerede su kaynatın. 1 çay kaşığı da tuz atın. Kaynayan suya lazanya hamurlarını atın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra soğuk sudan geçirin.
 
Fırın kabına bir kat kıymalı sos, bir kat lazanya ve beşamel sos olacak şekilde dizin. En üste beşamel sosu döktükten sonra kaşar rendesini serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157887 
Gönderme Tarihi: 24.May.2021 
559 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket lazanya (yaprak hamur)
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 adet havuç
 
400 gram orta yağlı kıyma
 
2 diş  sarımsak
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 adet rendelenmiş domates
 
2 adet defne yaprağı
 
1,5 su bardağı bezelye
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Beşamel sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
4 su bardağı soğuk süt
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
 
 
Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kavurun. Üzerine havuçları rendeleyip  3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu  çekene kadar kavurun.
 
Sonra sarımsak,  tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişirmeye bırakın.
 
Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
 
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
 
Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
 
Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
 
Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
 
Sırasıyla; harç, beşamel sos ve  bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
 
Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
 
Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160426 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021 
522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Arda Türkmen
 
 
10 adet lazanya yaprağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
500 gr. kıyma
 
6 – 7 adet olgun domates(kabukları soyulmuş)
 
1 soğan
 
10 – 15 adet mantar
 
1 rendelenmiş havuç
 
1 adet ince doğranmış kereviz sapı
 
2 diş sarımsak
 
Taze zencefil rendesi 1 tatlı kaşığı
 
2 sap biberiye
 
1 dolu tutam tuz
 
1 dolu tutam karabiber
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
Beşamel sos:
 
80 gr. yağ( 4-5 yemek kaşığı)
 
4 yemek kaşığı tepeleme un
 
4-5 su bardağı süt
 
Tuz – karabiber
 
Muskat rendesi
 
180 gr. peynir rendesi
 
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
 
 
Bir tencerede suyu, tuz ekleyerek kaynatın. Lazanya yapraklarını, yumuşayana kadar, bir süre içinde bekletin. Sonra iyice kurulayın.
 
1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kıymayı kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. 1 adet küçük küçük doğranmış soğanı ,suyuyla beraber doğranmış domatesleri, dilimlenmiş mantarları, havucu, doğranmış kereviz sapını, sarımsağı, taze zencefili, biberiyeyi, şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya bırakın. Sonra ateşi kısın, kapağını kapatmadan 1 saate yakın pişirin.
 
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin,1 dakika karıştırarak pişirin. Sütü ekleyin. Sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Rendelenmiş peynir ve parmesan peynirini ekleyip, peynirler eriyene kadar karıştırın.
 
Fırına dayanıklı kaba lazanya yapraklarını serin. Kıymanın yarısını ve sonra peynir sosunun 3'te 1'ini yayın. Soslar bitene kadar tekrarlayın. 3.katı lazanya yaprağıyla kapatın. Kalan son 3'te 1'lik peynir sosunu üzerine yayın. 2 yemek kaşığı parmesan peynirini serpin. 175 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156791 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2021 
476 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
65-70 gr. buğday unu
 
50-55 gr. irmik
 
200-230 ml. Süt
 
Tuz
 
Yumurta
 
700 gr. kıyılmış tavuk eti ve sığır eti
 
4 domates
 
2 diş sarımsak
 
Biraz fesleğen ve maydanoz
 
Öğütülmüş karabiber
 
800 ml sos için süt
 
Yarım paket tereyağı
 
120 g sos için un
 
Zeytinyağı
 
150 g Parmesan Peyniri
 
1 paket lazanya
 
İçi için:
 
500 gram dana kıyma
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 adet kırmızı köz biber
 
3 adet sivri biber
 
1 adet havuç
 
1 tatlı kaşığı pesto sos
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
Beşamel sos için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı un
 
850 mililitre süt
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
250 gram taze kaşar
 
 
Soğanların ve domateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun, yıkayın ve rendeleyin. Biberleri yıkayıp, orta kalınlıkta doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.Yağı pişirme tenceresine alın, üzerine soğan ve kıymayı ilave edin, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine biberleri, havuç ve sarımsağı ekleyin. Bu şekilde de 3 dakika kavurun.
 
Üzerine domatesi ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Baharatlar, pesto sosu ve tuzu ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın .Lazanyaları makarna haşlar gibi haşlayın ve kevgir yardımıyla suyun içinden süzerek alın. Fırın kabını birkaç damla sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız beşamel sostan kepçe yardımı ile fırın kabına yarım kepçe yayın. Üzerine bir sıra haşlanmış lazanya yerleştirin.
 
Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan yayın, üzerine beşamel sos ekleyin. Bu sırayı tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste beşamel sos ve kaşar peyniri serpin.200 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162999 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2022 
453 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.fakir.com.tr
 
 
İç için:
 
15-16 adet lazanya yaprağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
500 gr. kıyma
 
6 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beşamel sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da parmesan peyniri
 
 
İç harcı için bir kaba domatesleri rendeleyerek soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
 
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Makarna” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
 
Beşamel sosu için “Sote” programına gelin ve Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ile unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından topak olmamasına dikkat ederek tuz ile sütü ilave edin ve hızlıca çırpın.
 
Cuisinier’in pişirme haznesini yağlayarak 5-6 adet lazanya yaprağını tabana bir sıra kıymalı harç, bir sıra lazanya yaprağı olacak şekilde elinizdeki tüm malzeme bitene kadar dizin.
 
Üzerine beşamel sosu dökerek kaşar peynirini ilave edin ve kapağı kapatarak bitiş sinyali gelene dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157645 
Gönderme Tarihi: 08.May.2021 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket lazanya
 
500 gram kıyma
 
2 tane domates
 
2 tane soğan
 
2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı kadar biber salçası ya da domates salçası
 
1 tane havuç
 
2 tane sivri biber
 
Yarım su bardağı kadar su
 
Kaşar peyniri ya da farklı bir peynir çeşidi (rendelenmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beşamel sos için:
 
2 çorba kaşığı kadar tereyağı
 
4 çorba kaşığı kadar un
 
2 su bardağı kadar süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıymayı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
 
Soğanlar da kavrulunca salça ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin.
 
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın.
 
Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.
 
Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin.
 
Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176692 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2024 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
12 yaprak lazanya
 
İç harcı için;
 
400 gr kıyma
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
 
Beşamel sosu için;
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı süt (600 ml)
 
Yarım su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için;
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
 
İç harcı için geniş bir tavaya sıvı yağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
 
Kıymalar yeterince kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ilave edelim ve orta ateşte 5 dakika kadar daha soteleyelim.
 
Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
 
Ardından suyunu ekleyelim ve iç harcımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 
Beşamel sosu için tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavurun.
 
Üzerine sütü azar azar ekleyelim ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştıralım.
 
Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
 
Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına önce biraz iç harçtan yayalım.
 
Üzerine çok az beşamel sostan gezdirdikten sonra lazanyaları dizelim.
 
Lazanyaların üzerine biraz kıymalı iç harç ve ardından beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
 
Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar iç hraç ve beşamel sostan gezdirelim. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirelim.
 
En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
 
Lazanyalarımızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
 
Üzeri tamamen kızarınca fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
 
Ardından lazanyamızı dilimleyerek servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Lazanya | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165618 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2022 
258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır lazanya yaprakları
 
Lazanya sosu
 
Aralara serpmek için bir kase rendelenmiş mozarella
 
Üzerine serpmek için iki yemek kaşığı ekmek kırıntısı
 
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
 
Beşamel sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 
Tuz
 
 
Beşamel için; tereyağını eritip unu kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz, Hindistan cevizi rendesi ve tuzu ekleyip pürüzsüz ve akışkan bir sos elde ediyoruz. Lazanyayı pişireceğimiz kabın içerisine önce beşamel sos sürüp üzerine lazanya yapraklarını diziyoruz. Üzerine tekrar beşamel sos gezdirip lazanya sosu döküyoruz ve rendelenmiş mozarella serpiyoruz. Tekrar yaprakları dizip aynı işlemi istediğimiz kadar tekrarlıyoruz. En üste lazanya yapraklarını dizip incecik beşamel sos ve kaldıysa lazanya sosunun kırmızı yağından gezdiriyoruz. Çıtır bir doku oluşturması için ekmek kırıntısı ve parmesan rendesini de serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
 
 
Not: Lazanya yaparken hiçbir zaman lazanya hamurlarını haşlamayın, kurumuş halde hazırlayın. Beşamel sosu akışkan hazırlamamızın sebebi, lazanyanın suyuyla fırında pişmesini sağlamaktadır. Böylece lazanya çok daha hafif olur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |