3 bardak su
1/2 bardak şeker
6-7 dal kuru lavanta
4 bardak taze limon suyu
Bolca buz
Süslemek için lavanta
Şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Ateşten alıp lavantayla karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Süzerek soğumaya bırakın. Limon suyu ile karıştırın. Lavanta ve buz ekleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc154912
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2020
250 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet limon
8 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kuru lavanta
Şeker ve bir bardak suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Şerbeti kaynadıktan sonra içine lavantaları ekleyin ve ocağı kapatın.
Şerbetinizi süzmeden ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra süzün.
Limonları sıkın. Limon suyunu posası ile birlikte, ılıyan şerbet ve 7 bardak soğuk su ile güzelce karıştırın.
Limonataya renk vermesi için içine bir parça kırmızı pancar atın ya da koyu renkli meyvelerden (karadut, böğürtlen vb.) bir iki damla sıkın.
Limonatayı süzerek, buz ilavesiyle tüketin.
Kısa URL: https://ml.md/lc175218
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2023
210 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet limon
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru lavanta
Buz
Şekeri bir bardak suyla birlikte tencereye alarak kaynatın.
Kaynayan şerbetin içerisine lavantayı ekleyip altını kapatın.
Kenarda ılıması için bekletin. Ardından süzün.
Tüm limonları sıkıp soğuk su ve limonun posasını ekleyin. Şerbeti de ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı buzdolabında en az 1 saat boyunca soğutun.
Servis yapmadan önce limonataya buz ekleyin ve tekrar karıştırın.
Lavantalı limonatanızı bardaklara dökün ve dilimlenmiş limon veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.