Kısa URL: https://ml.md/lc93807
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2013
1,645 defa indirildi / yazdırıldı
4 çorba kasığı margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
İçi için:
birkaç yaprak beyaz lahana
1 adet havuç
1 çorba limonsyu
1 çay kaşığı tuz
Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin. Üzerine limonu gezdirin. Krebi hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp iyice çırpın. Margarin sürülmüş yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurunun yarısını döküp arkalı önlü pişirin. İç malzemeyi hamurlara paylaştırıp rula yapın 5 santim kesin kurdan tutturun dik olarak servis tabağına dizin havuçla süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc35535
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet haşlanmış lahana yaprağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Krep için:
Bir buçuk su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 Lahana yapraklarını haşlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirini karıştırın.
2 Krep hamuru için tüm malzemeyi karıştırın. Teflon tavaya 1 kepçe dolusu krep hamuru boşaltın. Arkalı önlü pişirin.
3 Krebin üzerine suyunu süzdüğünüz lahana yaprağım yerleştirin. Peynirli içten serpin. Rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimleyin.
4 Tepsiye dizin. Üzerine peynir serpin. 200 derece fırında peynir eriyene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Keskin bir bıçakla lahana öbeğinin üst kısmından kesip, ayırdığınız lahana yapraklarını haşlamak için, öncelikle geniş bir tencere kullanmalısınız. Lahana yapraklarını bir maşayla tutun. Kaynar suda 1 -2 dakika bekletin. Çıkarır çıkarmaz hemen buzlu ya da çok soğuk suyun içine aktarın. Böylec lahana yaprakları hem renklerini hem de diriliklerini kaybetmemiş olacaktır.