| 
 
 
 | 
Lahanalı Krep Ruloları | 
  | 
saniye gürbüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127401 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2017 
784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 haşlanmış lahana yaprağı
 
1 rendelenmiş havuç
 
Tuz
 
Kıyılmış maydanoz
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Zeytinyağı
 
Krep İçin:
 
1.5 su bardağı un
 
4 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Taze çekilmiş karabiber
 
 
Lahana yapraklarını ince kıyın ve havuçlarla birlikte bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Kıyılmış maydanozla kaşar peyniri ekleyin. Krep hamuru için, derin bir kapta un, yumurta, süt, ayçiçeği yağı ve tuzu iyice karıştırın. Teflon tavayı biraz yağlayın. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya aktarın ve iki tarafını da kızartın. Krepleri düz bir zemine alın. İçine harçtan 3-4 yemek kaşığı koyup sıkıca rulo şeklinde sarın. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dilimleri dizin. üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Lahanalı Krep Rulo | 
  | 
napolitan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2011 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69860 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2011 
2,591 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Adet Haşlanmış Lahana Yaprağı
 
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
 
1/2 Demet Maydanoz
 
Krep İçin:
 
1,5 Su Bardağı Un
 
4 Adet Yumurta
 
1 Su Bardağı Süt
 
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
 
Tuz
 
 
Lahana yapraklarını haşlayalım. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştıralım. Krep hamuru için, derin bir kapta bir buçuk su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştıralım. Teflon tavayı çok az yağlayalım. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökelim. Arkalı önlü kızartalım. Sonra krepi düz bir zemine alalım. Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serelim. İçine hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Rulo şeklinde saralım. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler keselim. Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |