|
Lahanalı Kısır |
|
yeşil döngü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc86685
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2013
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet beyaz lahana yaprağı
1 su bardağı ince bulgur
5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tuz
Lahana ince kıyılır, tuzla ovulur. Diğer yanda bulgurun üzerine 1 su bardağı su konur, 10 dakika dinlendirilir. Sonra salça, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırılır. Servise sunulur.
|
LAHANALI KISIR |
|
hülagü dinç
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc97264
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2014
1,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük lahana
1.5 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı pul biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, pul biber
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyerek şişmesini bekleyin. İnce kıyılmış soğanı ve lahanayı tuzla ovalayıp suyunu sıkın. Bulguru, salçaları, lahanayı ve soğanı karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz, pul biber, zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
|
Beyaz Lahanalı Kısır |
|
hülagü dinç
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc97265
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2014
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu ettiğiniz kadar kıyılmış beyaz lahana
1.5 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, nane, maydanoz
Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve kapak kapatıp şişmesini bekleyin. Bu arada soğanı ince kıyıp tuzla ovalayın. Lahanayı da aynı şekilde ovup suyunu sıkın. Salçalarla şişmiş bulguru, lahanayı, soğanı karıştırın. Üzerine maydanozu, pul biberi de ekleyip karıştırın. Tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Yağını, nar ekşisini ve limonunu ekleyip servis tabağına aktarın. Tabağın altına yine doğranmış lahanaları yerleştirebilirsiniz.
|
Lahanalı Kısır |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc105475
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
1,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
200 gram beyaz lahana
1 demet taze soğan
20 adet salatalık turşusu
1 demet maydanoz
2 adet domates
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı nar ekşisi
Tuz, kırmızıbiber, nane
İnce bulguru derin cam bir kabın içine koyun. Üzerini geçecek kadar kaynamış su koyup kapağını kapatın. Beyaz lahana yapraklarının bazılarını tabağa dizmek için kullanın, kalanını da çok ince bir şekilde kıyıp tuzla ovun. Tuzla ovulan lahanayı sonra yıkayıp bir kaba alın. Maydanozu, domatesi, taze soğanı ince ince kıyıp lahananın üzerine ekleyin. Bulgur 20 dakika sıcak suda bekleyince iyice suyu çekip şişecektir. Daha sonra üzerine yeşillikleri, salçayı, nar ekşisini ve baharatları koyup yoğurarak malzemeyi birbirine yedirin. Acı biber turşunu ince kıyıp içine ekleyin. Servis tabağına yerleştirip birkaç lahana yaprağıyla süsleyin.
|
|