| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Lahana Sarması (Rize) Tarifleri Samsun Yemekleri
| 
 |  
| Lahana Sarması (Rize) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38793 Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2009
 3,477 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Rize Valiliği
 
 6-7 bağ karalahana
 3 baş soğan
 1 kilo ince kıyılmış et
 1 kase korkoto (Kırılmış Mısır)
 Maydonoz
 
 Soğanlar ince ince doğranır. Yeteri kadar tuzla ovulur, ince kıyılmış et, korkoto, maydonoz, tuz, su ilave edilerek dolma içi hazırlanır, daha önce haşlanmış süzülmüş lahanayaprakları ile sarılır. Dolmaların üzerini geçmiyecek kadar su konulup kazanda pişirilir, sıcak servis yapılır. Kazanın en altına kemik konursa daha lezzetli olur. Korkoto yerine bulgur veya pirinç konabilir.
 
 
  
 
 |  
| Lahana Sarması (Rize) |  
|  | çilekli süt Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.01.2017
 Mesajlar: 21
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc122631 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2017
 1,751 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Rize Valiliği
 
 Malzeme olarak pirinç, soğan ve lahana yaprakları kullanılır. Pirinç yağda kavrulur, içerisine soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir, ardından arzu edilirse baharat eklenir. Hazırlanan iç, haşlanmış lahana yapraklarına sarılır. Ayrıca sarmalara korkota (mısır tanesinin parçalanmış hali, mısır yarması) da ilave edilebilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |