Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Lahana Sarması (Nahna Köftesi) (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lahana Sarması (Malatya)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146491
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2019
936 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

1 tane sarmalık lahana
500 gr yağlı kıyma
2,5 su bardağı baş bulgur
6 tane kuru soğan (2 tanesi içine 4 tanesi aralarına)
3 yemek kaşığı salça (1 kaşık içine, 1 kaşık soğanına, 1 kaşık et suyuna)
tuz,
karabiber
reyhan,
pul biber
4 yemek kaşığı tereyağı
bir miktar ince kıyılmış maydanoz
Suyu için:
½ kg dana pöçük eti veya kemikli et
1 yemek kaşığı salça tuz

Lahana alınırken yerli malı ve ortası yumuşak olanı tercih edilir. Lahana yapraklarını ezmeden, tepeden keserek tek tek ayırın. Yaprakları yıkayın. Kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. El ile kontrol edildiği zaman saten kumaş gibi kayganlaşır. Haşlanan yaprakları, kevgir ile soğuk suya alıp hafif sıkarak çıkardığınız yaprağı köfte uzunluğuna göre keserek süzgece alın. Keserken önce ortadaki ana damarı çıkarın. Ana damarlar ya saran kişiler tarafından yenir ya turşuya atılır ya da salata olarak tüketilir. Diğer tarafta 4-5 tane kuru soğanı halka olarak doğrayın. Tavaya koyun. 2 kaşık tereyağı ve arzu edilirse azıcık sıvı yağ karıştırın. Sararan soğanları, 1 kaşık salça ile çevirip ateşten alın. Daha sonra bir leğene kıyma, bulgur, rendelenmiş 2 baş soğan, tuz, kara ve kırmızı pul biber, reyhan, maydanoz, salçayı az su ilavesi ile yoğurun. Çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın. Yemeğin pişeceği tencerenin dibine, kesilen kalın lahana damarlarını koyun, sarılacak lahanayı açın. Ceviz büyüklüğünde hamur parçası içine koyup iki ucu açık olarak sarın. Sarma yaparken lahana hamurun üzerinde iki kez çevirip el ile koparın. Sarmaları avuç içinde sıkarak parmak izleri sarma üzerine çıkacak şekilde sıkıştırın. Bu şekilde hazırlanan sarmaları tencereye dizin. Her sıra tamamlandığında aralarına kavrulmuş salçasoğan serpin. Sarmalar tamamlanınca dağılmadan pişmesi için üzerine bir baskı koyun. Bu arada suyu hazırlayın. Pöçük eti veya kemikli eti yıkayarak tencerede suyu çektirin. Yağ ve salçasını koyun ve tuz atın. Sıcak su ilavesi ile etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etin suyunu süzün. Etleri, köftelerin üzerine dizin. Et suyu köftelerin arasından görününceye kadar ilave edin. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Dinlendirildikten sonra tencerenin kapağını açın, üzerindeki kemikli etleri bir tabağa alın. Tenceredeki köfteyi tepsiye ters çevrin. Alınan kemikli et veya pöçükleri, köftelerin üzerine dizin. Karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Not: Bu sarma Malatya'da nahna küftesi adını alır. Turşu ve ayran ile yenir. Kış mevsiminde çok yapılan bir yemektir. Günlük yemeklerde, ziyafetlerde, bayram ve cenaze yemeklerinde yapılır.



Lahana Sarması (Nahna Köftesi) (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31943
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
5,161 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Lahana yaprakları suda haşlanır. Damarları temizlenerek kesilir. Bir tepside köftelik bulgur, kıyma et, soğan, kırmızıbiber beraberce yoğrulur. Harçtan alınarak lahana yapraklarının içine konur ve parmak biçiminde sarmalar sarılır.
Bir tencere içinde soğan, yağda kavrulur, biraz salça ve su ilave edilir. İçine eti sıyrılmış kemikler de konularak 1 saat kadar ocakta kalır. (Kemiğin tadını vermesi için), sonra sarmaların üzerine bu kaynatılan su boşaltılır. Yarım saat kadar daha piştikten sonra tabaklara servis yapılır.


ML® Nahna Küftesi için tıklayın








Lahana Sarması (Nahna Köftesi) (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(2 adet Lahana Sarması (Nahna Köftesi) (Malatya) 78,043 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort