| 
 
 
 | 
Lahana Böreği | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc595 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2005 
3,521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg lahana
 
500 gr. koyun kıyması
 
3 adet soğan
 
4 adet domates
 
karabiber
 
100 gr. margarin
 
1 bağ maydanoz
 
tuz
 
5 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı sirke
 
 
Tencerenin içine yağı koyup kızdırın, goğanı, sarımsağı, kıymayı kızgın yağda karıştırın. Kıyma suyunu çekinc doğranmış kabuğu alınmış domates, biberi tuzu ve sirkeyi ilave edip, 1 bardak su ile 5 dakika kaynatın, maydanozu da ilave ettikten sonra, lahanayı otadan ikiye bölüp, göbek kısımlarını çıkarın. Başka bir tencerede 5 su bardağı su ve tuzu kaynatın, lahanın yarısını içine koyup kapağını kapataın. Yumuşayan lahanaları kevgirle çıkarıp, soğuk suyun içine bırakın, lahanaları süzgece çıkarın. Fir fırın kabının dibine düz yaprakları yayın, üzerine kıymayı serpişitirin. Aynı işlemi kat kat malzeme bitene kadar tekrarlayın. Orta ısılı fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Lahana Böreği | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154552 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2020 
548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım lahana
 
1 su bardağı pirinç
 
Yarım su bardağı bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1 çay kaşığı kimyon
 
3 su bardağı su
 
 
Pirinci ve bulguru bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin.
 
Soğanı yemeklik doğrayın.
 
Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
 
Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinç ve bulguru ekleyin.
 
Biber salçasını ve baharatları da ilave edip karıştırın.
 
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 
Diğer yanda lahananın geniş yapraklarını sıcak suda 3-4 dakika haşlayıp soğuk suya alın.
 
Fırın tepsisinin tabanını yağlayıp lahana yapraklarıyla kaplayın.
 
Üzerine hazırladığınız pirinçli harçtan döküp yayın.
 
Aynı işlemi iki kez daha yapıp en üstü lahana yapraklarıyla kaplayın.
 
Pilav tenceresine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası ve iki su bardağı sıcak su ekleyin.
 
Güzelce karıştırıp sos haline getirin.
 
Tepsideki lahanaların üzerine dökün.
 
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra lahana böreğini fırına verin.
 
Börek gibi kare kare dilimleyip sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Lahana Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171966 
Gönderme Tarihi: 10.May.2023 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kadar lahana ince doğranmış
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kapya
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım kabartma tozu
 
4 çorba kaşığı un
 
4 çorba kaşığı mısır unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı süt
 
2 yumurta
 
Kızartmak için az sıvı yağ
 
 
Tüm malzemeyi yıkayıp ufak ufak doğrayalım. Lahana ve kapya biberi karıştırma kabına alalım. Üzerine tuzu serpelim, biraz ovalım. Sonra bütün malzemeyi üzerine ilave edelim, karıştıralım. Tavaya biraz yağ koyalım. 2 çorba kaşığı kadar altını yakalım, yağımız kızınca harcımızı tavaya alalım, kaşıkla üzerini düzeltelim. Üzerine kapak kapatalım, kısık ateşte ara da sallayalım, altı kızarınca kapak veya bir tabağı çok az yağlayıp böreğimizi ters çevirelim. Tavaya çok az yağ koyalım, hafif kızınca yavaşca tavaya bırakalım, o yüzü de kızarınca servis tabağına alalım.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |