Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > Lahana Bohçası (2 adet - 136,181 defa bakıldı)

Lahana Bohçası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Lahana Bohçası

DSL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc683
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2005
4,184 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet lahana
2 baş soğan
2 adet havuç
2 adet biber
2 bardak pirinç
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salça
1 adet limonun suyu
2 su bardağı su
tuz
karabiber

Lahana yaprakları haşlanır, soğan rendelendikten sonra kavrulur. Üzerine havuç ve biber küp küp doğrandıktan sonra ilave edilir. Pirinç ilave edildikten sonra 1 çay bardağı suda eklenerek biraz daha pişirilir. Tuzu ve baharatı da eklenir ve lahana yapraklarının içerisine 3 çorba kaşığı olacak şekilde yerleştirilir ve bohça halinde fırın tepsisine yerleştirilir. Salça yağda kavrulduktan sonra 2 su bardağı su ile kaynatılmış sos üzerine ilave edilir ve kızgın fırında alüminyum folyo ile örtülmüş tepsi yaklaşık 45 dakika pişirilir.


Lahana Bohçası

davul
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2016
Mesajlar: 26
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc120294
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2016
1,031 defa indirildi / yazdırıldı




İçi için ;
3 yemek kaşığı yağ
1 adet büyük boy soğan
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı reyhan
Sosu için ;
2 yemek kaşığı salça
Yarım limon suyu
4 yemek kaşığı yağ
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
3-4 su bardağı su
Sarmak için;
12 adet lahana yaprağı

Lahana yapraklarını kaynar suda iyice haşlanır. Yaprakların orta damar kısımlarını çıkartılır. Şimdi içini hazırlayalım. Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Ardından kıyma ve salça eklenir. Kıyma da biraz kavrulunca pirinç, tuz ve baharatlar eklenir. Üzerine 1 su bardağı su eklenerek kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Lahana yaprağının bir tanesi kenarları dışarı sarkacak şekilde bir kaseye yerleştirilir. Hazırladığımız içten koyarak doldurulur. Kasenin dışına sarkan yaprakları kapatarak ters çevrilir ve fırın tepsisine yerleştirilir. Diğer lahana yaprakları da aynı bohça şeklinde yapılır. Sosu için tüm malzemeler karıştırılır. Bohçaların üzerine dökülür. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında önce üzeri alüminyum kaplı olarak pişirilir. Pişmesine 10 dakika kala folyoyu alıp üzerini biraz kızartabilirsiniz.






Lahana Bohçası Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(2 adet Lahana Bohçası 136,181 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort