| 
 
 
 | 
LAHANA BASTISI | 
  | 
kolaj 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34625 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009 
2,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Lahananın dış yaprakları çıkarınız, iç yapraklarını diplerinden birer birer ayırarak yıkayıp doğrayınız. Tencereye iki üç soğan çentip iki kaşık sadeyağ ile öldürünüz, içine kuşbaşı doğranmış etleri atınız. Pembeleşinceye kadar kuvvetli ateşte kavurup lahanayı tencereye koyunuz. Tuz, kırmızı ve karabiber ekiniz, yeteri kadar su veya etsuyu koyup ve kapalı olarak orta ateşte iyice pişiriniz.
 
 
Not: Lahananın iri ve sıkı göbeklilerini, ağır olanlarını ve olanağınca beyazlarını seçiniz.
  
 | 
LAHANA BASTISI | 
  | 
topkan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.10.2010 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56648 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2010 
2,906 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Lâhana alırken beyazını, ağrını ve körpesini seçmelidir.
 
Lahanın üstünü örten kaba kabuklarını atmalıdır. Göbeğine doğru, nisbeten körpe ve beyaz yapraklarına tesadüf edilince, bunları da köklerinden koparmalı ve doğramalı ve iyice yıkamalıdır.
 
Bir yandan, birkaç baş soğanı da doğrayıp, biraz yağlı kuşbaşı etlerle beraber bunları bol yağ içinde kavurmalı ve tencereye koymalıdır. Doğranmış lâhanaları da onların üzerine koymalıdır.
 
Usulen, tuzunu, biberini ve et suyunu (veya suyu) katarak suyunu çekinceye kadar yavaş yavaş pişirmelidir.
 
 
Not: Bazıları, lâhanayı bütün olarak pişirmekte iseler de bu tarzda hakkiyle lâhana yapraklarının yıkanması kabil olmadığından sıhhî bakımdan şüphe uyandırır görülmekte ve iştihayı kırmaktadır. Bunların; gerek salatalara ve ayrıca güzel bir garnitüre elverişli kıvırcık kırmızı cinsleri vardır. Bunlar Rusya ve Romanya'da yetişirler.
  
 | 
Lahana Bastısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96238 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014 
1,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 küçük lahana
 
250 g yağlı kuşbaşı koyun eti
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 domates
 
1 iri soğan
 
3 adet arnavut biberi
 
1 demet dereotu
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı etsuyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Lahanalar ayıklanır, yıkanır, doğranır, un, limon suyu ve tuzlu suya atılır.
 
Et soğanla kavrulur. Domatesler enine bölünerek tencerenin dibine dizilir.
 
Etin bir kısmını tencerenin ortasına toplayarak çevresine lahanalar ve arnavut biberi dizilir, tuzu ve suyu eklenir. Kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |