| 
 
 
 | 
Labneli ve Meyveli Waffle | 
  | 
Alya Öz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.04.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119248 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2016 
1,466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
100 gr tozşeker
 
1 paket vanilya
 
4,tane yumurta
 
70 gr un
 
80 gr nişasta
 
2 paket kabartma tozu
 
200 ml krema
 
100 gr toz badem
 
İç malzeme için:
 
2 kutu labne peyniri
 
1 paket kremşanti
 
3 çorba kaşığı pudraşeker
 
1 adet kivi
 
1 adet muz
 
 
Eritilmiş margarin ve toz şekeri birlikte çırpın. Vanilya ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Un, nişasta, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar karışıma ilave edin. Kremayı da ekledikten sonra boza kıvamına gelene kadar karıştırıp yarım saat mayalanmaya bırakın. Kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Meyveleri küp şeklinde doğrayın. Derin bir kasede labne peyniri, pudra şeker ve 3 çorba kaşığı kremşantiyi karıştırın.
 
Waffle hamurunu ısıtılmış waffle makinesinde kızarana kadar pişirip ızgara teli üzerine alın. Arasına labneli karışımdan sürüp, dilimlenmiş çilek, muz ve kivi ile süsleyerek servis yapın.Labne peynirli ve meyveli waffle artık hazır.
 
 
 
  
 | 
Labne ve Meyveli Gofret | 
  | 
Tansu Öz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128675 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2017 
998 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
100 gram un
 
2 gram tuz
 
90 gram tereyağ
 
100 gram pudra şekeri
 
1 gram vanilya
 
4 adet yumurta sarısı
 
Kreması için:
 
200 gram labne peyniri
 
140 gram krema
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 gram vanilya
 
40 gram süt
 
10 gram nişasta
 
70 gram şeker
 
Çilek sosu için:
 
100 gram su
 
100 gram çilek püresi
 
150 gram çilek
 
60 gram şeker
 
 
Gofreti için, tereyağı ve pudra şekeri beyazlaşana kadar mikserde çırpılır. Kuru malzemeler ayrı bir kapta tartılır. Tereyağı ve pudra karışımına yumurta sarısı azar azar yedirilir. Daha sonra kuru malzemeler eklenir. Üzerine silikon pişirme altığı ya da pişirme kağıdı konan tavaya, sıkma torbası ile arada 5 santimetre kalacak şekilde sıkılır. 190°C fırına atılır. 6 dakika pişirilir. Çıkarıldıktan sonra yağlanmış merdanenin üzerinde 2 dakika bekletilir.
 
Krema için; yumurta sarısı ve şeker beyazlaşana kadar mikserde çırpılır. Nişasta hariç bütün malzemeler konur. Nişasta su ile bağlanır ve en son eklenir. Bütün malzemeler birbirine yedirilir.
 
Çilek sosu için; su, şeker ve çilek püresi ocakta kaynatılır. Sonra çilek ilave edilir.
 
Gofret alt taban konur, üzerine krema sıkılır, sonra üst taban konur. Hazırlanan çilek sosla süslemesi yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |