|
Labneli Sosyete Mantısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58703
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Gök
1 paket labne (80 gr)
3 adet yufka
250 gr kıyma
2-3 adet soğan
Tuz ve karabiber
Maydanoz (1/4 demet)
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzeri için sarımsaklı yoğurt
nane
toz kırmızı biber
Soğanı yağda biraz kavurduktan sonra kıymayla kavurup suyunu çektikten sonra karabiber ve tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz ve maydanozları ilave edip biraz ılımaya bırakıyoruz. Yufkayı tezgaha serip 6 parçaya bölüyoruz ve her bir parçanın geniş yerine kıymalı harçtan koyuyoruz. Daha sonra yufkayı sarıyor ve gül böreği şeklinde katlıyoruz. Yağlanmış tepsiye böreklerimizi diziyoruz. Bir kapda yoğurdu , sıvı yağı , labneyi , 1 yumurtayı çırpıyoruz. Böreklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca fırından alıp servis tabağına koyuyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt nane ve kırmızı toz biber dökerek sıcak servis ediyoruz. Tereyağı sevenler için tereyağında kırmızı toz biberi yakıp yoğurdun üzerine dökebilirsiniz.
|
Labneli Sosyete Mantısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60294
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2011
1,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bora Jeff Aksu
pınar labne
yoğurt ( isterseniz)
hamur ( el yapımı )
kıyma
ilk önce hamurumuzu yapıyoruz sonra üstüne 1 yemek bıçağı pınar labne sürüyoruz üstüne kıymamızı serpiyoruz üstünü hamur ile yine kapıyoruz aynı işlemi üst üste 5 kere yapıyoruz.
fırına 1 saat derecesinde ayarlayıp fırına koyuyoruz.
sunarken üstüne yoğurt koyabilirsiniz.
|
|