Kısa URL: https://ml.md/lc69742
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2011
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr labne peyniri
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
7.5 - 8 su bardağı un
İçine koymak için:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştırın. Unu da bardak bardak ekleyip yoğurun. 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Üzerine bir poşet geçirip, ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Elinizi yağlayarak, mayalanan hamurdan bezeler alıp, elinizde açın ve içine bir dilim kaşar koyup kapatın. Yağlanmamış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürüp, yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc101915
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2014
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram labne peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için;
1 kase beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 adet yumurta sarısı
Süt, yağ, labne peyniri ve yumurtayı derin bir kabın içerisine alıp iyice karıştıralım. Daha sonra kalan malzemeleri de sırasıyla ekleyelim ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Şimdi içimizi hazırlayacağız. Bunun için maydanozları ince ince kıyalım. Ardından pul biber ve peynir ile bir kabın içerisinde buluşmasını sağlayalım. Daha sonra karıştıralım.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle güzelce yuvarladıktan sonra bastırarak biraz açalım. Ortasını çukurlaştırıp peynirli içimizden koyalım ve tekrar kapatarak yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kapattığımız kısım alta gelecek şekilde dizelim. Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpip önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.