Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını temizleyin ve doğrayın.
Süzme yoğurdu, labne peynirini, doğradığınız sarımsağı, tuzu, karabiberi ve limon suyunu iyice karıştırın.
Bütün malzemeleri birleştirin, homojen bir karışım elde edin. Son adımda patlıcan salatasının üzerine zeytinyağı gezdirin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc91292
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2013
1,709 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram labne peyniri
yarım adet limonun suyu
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
Tuz
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yeşil biber
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Patlıcanları yarım limon suyu ile bir kasede karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayın. Karışıma labneyi ekleyin. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve tuzu ilave edin.
Fotoğraf "ma-vi" tarafından gönderildi. 12.08.2018