|
Labneli Kek |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc78080
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2012
1,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Su Bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
3 Adet yumurta
2 Yemek Kaşığı limon suyu
1 Tatlı Kaşığı limon kabuğu rendesi
2,5 Su Bardağı un
1 Paket vanilya
200 gr Labne
Şeker ve yumurtayı mikserle çırpın üzerine labne, 2 yemek kaşığı margarin, sıvı yağ ekleyin karıştırın karışıma unu ekleyin. limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya, kabartma tozu ekleyin ve iyice karıştırın 180 derece de 40 dk pişirin.
|
Labneli Kek |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78639
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2012
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Paket kabartma tozu
1 Adet limon kabuğu rendesi
2 Su Bardağı un
200 gr labne peynir
0,5 Çay Bardağı sıvı yağ
1,5 Su Bardağı şeker
3 Adet yumurta
Oda ısısındaki margarin, sıvıyağ, labne ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları katıp yine çırpın. Un ve kabartmatozunu eleyerek karışıma ilave edin. Rendelediğiniz limon kabuğunu katın ve yine çırpın. Bir güzel çırptığınız karışımınızı yağlanmış kek kalıbına dökün 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. İçine bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir. Pişen keki fırından alıp 15 dakika soğutup kalıptan çıkarın.
|
|