|
Labneli Çorba |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59653
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2011
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Burcu Yıldırım Kasımoğlu
1 adet pınar labne peynir
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı bulgur
1/2 çay bardağı mercimek
1 adet konserve mısır
4-5 kaşık un
2-3 kaşık yoğurt
1 kase hazır mantı
Önce unumuzu az yağda kavuruyoruz sonra üzerine 5 -6 bardak su ekleyip prinç bulgur ve mercimek onları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz su kaynayana kadar bizde yoğurt ve labne peynirimizi çırpıyoruz kaynayan sudan yavaş yavaş alıp labneli karışama yavaşça ekliyoruz kesmesin diye sonra bu labnelş karışımı sulandırdıktan sonra kaynayan tencereye yavaş yavaş ekliyoruz karıştırarark. sonra içine mantı ve mısırları ekliyoruz damak tadına göre tuz kekik kırmızı pul biber karabibe ve çok az kimyon ekleyip mantılar pişinceye kadar kaynatıyoruz arzuya göre üzerine kırmızıtoz biberi yağda kavurup dökebiliriz.
|
Labneli Çorba |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59268
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2011
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hazel Bektaş
pınarlabne 250 gr
yoğurt (isteğe bağlı)
50 gr kıyma
kekik nane vb.
Yapılışı
bir tencereye göz kararı yoğurt ve 250gr pınar labne
ve tencere bir mikta yer artacak şekilde su koyup kaynatmaya başlayalım.Çorbamız kaynarken bizde kıymamızı hazırlayalım çorba hazır olduktan sonra 50 gr kıymamızı içine koyalım ve tekrar kaynatalım
hazır oluktan sonra servis için kaselere koyalım ve kekik nane kullanarak süsleyelim ve servise hazır.
|
|