|
Labne Peynirli Limonlu Cheesecake |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59713
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2011
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Demirel
500 gr. Kahvaltılık pınar labne
1 paket petibör bisküvi
50 gr eritilmiş tereyağ
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
1 kutu krema
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Sosu için;
1 limon suyu
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı şeker
Pınar labne peyniri'ni bir kaseye alıp mikserle çırpın, şeker ve yumurtayı ekleyip çıprmaya devam edin. Vanilya, krema, mısır nişastası,limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Diğer taraftarondoda un kıvamına getirdiğiniz bisküvileri, eritip soğuttuğunuz yağ ile harmanlayıp, tabanını yağladığınız kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dk pişirin. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin. kekin üzerine yayın . Ilınıncaya kadar oda ısısında, daha sonra da buzdolabında 2 saat bekletin. Arzunuza göre rendelenmiş limon kabuğu veya limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
|
Pınar Labneli Limonlu Cheesecake |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158781
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2021
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taban için:
40 g Toz Badem
40 g Hindistancevizi
90 g Yerfıstığı Ezmesi
40 g Bal
Dolgu için:
350 g Pınar Labne
50 g Krema
1/2 Paket Şekerli Vanilin
100 g Pudra Şekeri
2 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
40 g Un
10 g Nişasta
1 Adet Limon Kabuğu
Limon curd için:
90 g Tereyağı
80 g Toz Şeker
5 g Nişasta
70 g Limon Suyu (rendelenmişlerin suyunu sıkın fazlasını kutu meyve suyuyla karıştırıp tamamlayın)
1 Adet Limon Kabuğu Rende
2 Yumurta Sarısı
Taban için, tüm malzemeleri karıştırın kalıba 1 cm inceliğinde üzerine basıp sıkıştırarak yerleştirin.
Limon kord için, tereyağının yarısı, şekerin yarısı, limon suyu ve limon kabuğu rendeleri kaynamak üzere ocağa koyun.
Yumurta sarılarıyla kalan şekeri çırpın, nişastayı ekleyin. Isınan karışımın içine ekleyin çırpmayı bırakmadan yoğunlaşana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra kalan tereyağını içinde eritin ve soğumaya bırakın.
Kalıbın tabanını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın ve yağlı kağıdı yağlayın.
Labne, krema, şeker ve vanilyayı 1-2 dakika mikserde çırpın.
Nişastayı ve unu ekleyin ve 1 dakika kadar daha çırpın.
Yumurtaları ayrı bir kaba kırın ve orta hızda çırpmaya devam ederken teker teker yumurtaları ekleyin
130 derece fırında 35 – 40 dk pişirin.
|
|