| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuzu Etli Pilav | 
 
  | 
Nafiye Görey 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.11.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19183 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007 
2,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
3 çorba kasığı çamfıstığı,
 
2 çorba kasığı kuşüzümü,
 
1 baş soğan, 
 
400 g havuç,
 
500 g kemiksiz kuzu eti
 
1 tatlı kasığı tereyağı, 
 
2 çorba kasığı sıvı yağ
 
tuz, 
 
karabiber, 
 
200 g pirinç, 
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (tatlı), 
 
1 tatlı kasığı kimyon, 
 
3 karanfil, 
 
yarım litre etsuyu (komprime), 
 
200 g tam yağlı yoğurt, 
 
yarım bağ dereotu, 
 
1 çorba kasığı limon suyu
 
 
Fıstıkları teflon bir tavada kavurun. Kuşüzümünü kaynar suya atın ve kabarmaya bırakın. Soğanı soyarak küp halinde doğrayın. Havuçları ayıklayın ve ince şeritler halinde kesin. Eti yıkayarak kurulayın, fındık büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını sıvı yağ ile birlikte kızdırın, eti kızartın. 
 
Kızartıktan sonra tuzunu biberini ayarlayın. Soğanı ve havuçları ilave edin, hepsini 5 dakika pişirin. Pirinci atın, tuz, biber, kimyon ve karanfil katın. Etsuyu dökün. Pilavı kısık ateşte 20 dakika demlendirin. Yoğurdu kıyılmış dereotu ile karıştırın, limon suyu, tuz ve biber katın. Üzümleri ve fıstıkları pilava karıştırın. Yoğurt ile servis yapın.
  
 | 
 
KUZULU PİLAV | 
 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12392 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2007 
2,457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME
 
1 kilo kuzu 
 
2 çorba kaşığı çam fıstığı
 
1 adet domates
 
2 bardak pirinç
 
2 kaşık sıvı yağ 
 
Tuz ve karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Eti kemikli olarak 8-10 ayırtın . Bunları  tencereye yerleştirin,üzerine bir kaşık margarin ve tuz ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp, çok hafif ateşe veya fırına koyun. Etleri ara sıra çevirerek kızarmalarını sağlayın. Domatesleri üzerine halka halka doğrayın. Et gerektiği gibi kızarmazsa içine yarım bardak sıcak su koyun . su buharlaşınca, etleri kaptan alın.Tencereye 3,5 bardak su koyun .Başka bir kapta ayıklayıp yıkadığınız pirinci,sıcak suyun içinde 5 dakika kadar tutun. Diğer tenceredeki suya tuz ve karabiber atıp, kaynamaya bırakın. Daha sonra içine pirinci salın. Pilav pişerken, kalan yağla fıstıkları bir tavada kavurun, içine ciğer ve kuş üzümü koyun. Tekrar tuz ve karabiber serpin, bunu pilava karıştırın. Servis tabağına dökün. Üzerine kuzu etlerini yerleştirip, servis yapın.
  
 | 
 
Kuzu Etli Pilav | 
 
  | 
kayısı bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65231 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2011 
2,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Süda Erayan
 
 
1 bardak Amerikan pirinci
 
125 gr tereyağı
 
Yarım kilo kuzu eti
 
3 baş soğan
 
1 paket dolma fıstığı
 
200 gr mantar
 
1 paket dolmalık üzüm
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
 
Etleri haşlayıp bir kenara alın. Soğanı ve fıstığı kavurun. Ardından haşlanmış et vemantarı ilave edin. Üzerine pirinci ve diğer baharatları ekleyip yeteri kadar suyu katıp pişirin.
  
 | 
 
Kuzu Etli Pilav | 
 
  | 
tomurcuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27478 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008 
2,259 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 bardak pirinç
 
2 adet kurusoğan
 
2 adet domates
 
3 adet sivribiber
 
8 adet kuzu kapama
 
Yeterince su
 
Tuz Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Etleri soğan, domates ve biberle kavurun pirinç ilave edin. Tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip 5 dk. kaynatıp fırın tepsisine alın. 40 dk. fırında pişirin.
  
 | 
 
Kuzu Etli Pilav | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95886 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014 
1,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
4 su bardağı pirinç
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
8 adet kuzu kapama
 
8 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı badem
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 kaşık tereyağı
 
 
Pirinçleri ıslatarak, yıkayınız.
 
Soğan, biber, domatesleri macedoine doğrayınız.
 
Yağı eriterek soğanları kavurun. Biberleri ekleyin. Etleri ekleyerek soteleyiniz. Domatesleri ekleyiniz. Kısık ateşte pişmeye bırakınız
 
Etlerinizi yeterince pişirmelisiniz, Gerekirse sıcak su ekleyiniz.
 
Yıkanıp süzülmüş pirinçleri ayrı bir tencerede kavurun. Ölçülü sıcak su ilavesiyle 5 dk kaynatınız.
 
Pilava değişik bir tat katmak amacıyla pirinçlere kavrulmuş badem ekleyerek pişirebilirsiniz
 
Etleri fırın tepsisine alarak üzerine kaynamış pirinçleri suyuyla birlikte kapatın,
 
Eğer pilavınızın diri olmasını istemiyorsanız üzerini bir kapak veya alimünyum folyo ile kapatabilirsiniz. 40 dk fırında pişiriniz. 
 
Servise hazırlamadan önce et ile pilavı karıştırınız.
 
Karıştırmayı alttan üste doğru yapınız. Etler homojen dağılmalıdır.
 
Piştikten sonra uygun tabağa alarak badem ve dereotuyla garnitürleyiniz. Üzerinde et parçaları olmasına dikkat ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KUZULU PİLAV Tarifleri Firik Pilavı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |