|
Kuzu Yahni |
|
tombiyem
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc141590
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019
864 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram iri doğranmış kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy soğan
2 adet patates
4 adet yeşil biber
7-8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
Tencereye zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyun. Etler suyunu çekene kadar çok yüksek olmayan ateşte kavurun.
Dövülmüş sarımsak, doğranmış soğan, biber ve patatesi tencereye koyun. Salçasını da katın. Suyunu da ilave ettikten sonra 40 dakika orta ateşte pişirin. Arada üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz.
Etleri ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatlarını koyun.
|
KUZU YAHNİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62144
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2011
4,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzunun ağır pişirmeye elverişli kısımları olan döş ve gerdandan hazırlanır. Kuzunun bu kısımları, genellikle çok yağlı olduğundan, önceden pişirilip, soğudukça üstündeki yağlar alınır. Sonra et, servisten önce yeniden ısıtılır.
|
Kuzu Yahnisi |
|
login
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2010
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53189
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2010
4,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzu etinden 4 köşe bir parçayı bir boyda doğrayınız, az tuzlu suda haşlayıp süzünüz. Bir tencerede biraz da tereyağı eritiniz, içine bir kaşık un koyup 3 kepçe dökünüz. Bir müddet karıştırınız. Sonra bir miktar küçük soğanla beraber etleri içine atınız. Tuz, biber ve baharat serpiniz. Kapalı olarak hafif ateşte pişiriniz isterseniz indirmeden biraz önce konserve mantar koyabilirsiniz.
|
Kuzu Yahnisi |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22523
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2008
4,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
yarım kg kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
2 adet patates
3 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
Tuz ve karabiber
Tencereye yağ konur, ısınınca et atılır. Suyunu bırakıp çekince yarım daire şeklinde doğranmış soğan katılır. Sonra kuşbaşı doğranmış havuç ve ardından patates eklenir. 10 dakika sonra soyulmuş, iri doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz ve karabiber serpilir. Tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte 35 dakika daha pişirilir.
|
Kuzu Yahnisi |
|
Yüksel Eralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17290
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007
3,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu eti
1 adet iri kuru soğan
4 adet orta boy patates
1 adet havuç
3 adet orta boy domates
maydanoz
tuz
su
Tencereye kuzu eti konur, üzerine 2 su bardağı su eklenir, arada oluşan köpükleri alarak bir saat pişirilir, daha sonra küp doğranmış domates, havuç, halka şeklinde doğranmış kuru soğan ve patates katılır, 20 dakika daha pişirilir, tuzu eklenir, servis sırasında üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Kuzu Yahnisi |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc5664
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
4,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kuzu eti
tuz
karabiber
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 bardak süt
1 çay kaşığı un
2 domates
Soğan ve sarımsak ince kıyılır, tencere ısıtılır etlerin her tarafı yağsız kızartılır. Soğan ve sarımsak eklenir. Rengi değişene kadar kavrulur. Ocakta en kısık alev ayarı yapıldıktan sonra kapak kapatılır. 40 dakika pişirilir. Sonra süt ve un karıştırılarak yahninin üzerine dökülür. kaynama durumuna geldikten sonra ateş söndürülür. Yemek 10 dakika kendini çekmeye bırakılır. Kıyılmış dereotu ve baharatla servis yapılır.
ML® Kork Yahnisi için tıklayın
|
Kuzu Yahnisi |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc87
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2005
4,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu eti
6 soğan
1 havuç
4-5 adet patates
2 iri domates
1 demet dereotu
4 bardak su
tuz
Et iyice yıkanarak su ile birlikte tencereye konur ve köpüğü alınarak 1 saat 15 dakika pişirilir. Daha sonra ince dilimlenmiş soyulup doğranmış sebzeler ve dörde bölünmüş soğanlar ve patatesler katılır, yarım saat daha pişirildikten sonra dereotu doğranıp serpilir ve ateşten alınır.
Fotoğraf "sesli" tarafından gönderildi. 03.07.2018
|
|