| 
 
 
 | 
Fırında Kuzu Tandır | 
  | 
Havva Aytekin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2008 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22876 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008 
35,933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
 
 
Malzemeler
 
1 kg kemikli kuzu but eti
 
1/2 su bardağı su
 
1 diş sarımsak
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet orta boy domates
 
2 adet orta boy havuç
 
1 adet yeşil biber veya dolma biber
 
1 dal kereviz yaprağı
 
1 adet defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
Bir miktar tane karabiber
 
Bir miktar tuz
 
pul biber
 
kekik
 
 
Hazırlanışı
 
Kemikli kuzu but etleri bütün halinde derin bir fırın tepsisine dizilir. Çukur bir kapta salça, yoğurt, tuz ve pul biber yarım su bardağı suyla karıştırılır. Çırpılarak sos kıvamına getirilir. Bu sos tepsideki etlerin üze rine dökülür. Sebzeler dörde beşe bölünüp tepsideki soslanmış etlerin kenarlarına dizilir. Üzerine tane karabiber serpilir. Sarımsak ilave edilir. Tepsinin kenarından etlerin üzerini aşmayacak şekilde su konulup, tepsinin üzeri kapakla ya da alüminyum folyo ile kapatılır. 150 dereceye ayarlanmış fırında, etlerin üzeri kızarıp iyice yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra tepsi deki sebzeli su süzülür ve bir kenara ayrılır. Etlerin kemikleri etlerden ayrılır. Pişen etler servis tabaklarına alınır. Süzülen sebzeli sudan kaşıkla etlerin üzerine bir miktar dökülür. İsteğe göre pirinç pilavı, yeşil soğan, közlenmiş biber ve domates dilimleriyle süsleyerek ve kekik serpilerek servis yapılır.
 
 
 ML® Tandır Çöreği için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.07.2022
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4970 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006 
3,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gram kuzu kol
 
2 adet havuç
 
2 adet soğan
 
1 demet maydanoz sapı
 
2 adet sivri biber
 
1 çay bardağı et suyu
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun. Geniş bir fırın. tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin. Malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.
 
Etin piştiğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın. Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin. 1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin.
 
Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin. Arzu ederseniz, yanına koyacağınız iç pilav ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Alaçatı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24731 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008 
3,797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kuzu budu (bütün)
 
4 adet domates
 
Yarım kaşık salça
 
4 diş sarımsak
 
1 limon
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
1 bardak yoğurt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuzu budunu bütün olarak tepsiye koyun. Ayrı bir kapta yoğurdu, salçayı, limonu, yağı, tuzu, biberi karıştırıp etin üzerine dökün. Sarımsakları da bütün olarak içine atın. Domatesleri ezerek etin üstüne yayın. Tepsiye iki su bardağı su koyun. Tepsinin üstünü alüminyum kâğıtla iyice kapatıp firma verin. 1,5 saat pişirip çıkarın. Kontrol edin; pişmediyse tekrar biraz daha pişirin. Arada bir fırında alt üst yapın. Piştikten sonra elinizle parçalayın ve pilavın yanında servis yapın.
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
teo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2009 
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36886 
Gönderme Tarihi: 26.May.2009 
3,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 adet kuzu kol
 
2 adet soğan
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
Rendelenmiş soğanı tuz, karabiber, kekik ile birlikte etin içine ve dışına sürün. Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş eti buzdolabından çıkartınca genişçe bir tencereye koyarak yakllaşık 1 bardağı su ekleyin. Tencereyi harlı ateşe koyup kaynatın. Bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşe alarak eti yaklaşık 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Eti tencereden çıkartıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi önceden 220 derecede ısıtılmış olan fırına sürüp yaklaşık 10 dakika fırınlayın. Fırın ısısını bu sürenin sonunda 180 dereceye düşürüp, eti yaklaşık 40 dakika daha her 20 dakikada bir kez pişme suyunu bir kaşıkla etin üzerinde gezdirerek, pişirin. Et pişince fırını kapatın ve eti 10 dakika dinlendirin.
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
çilek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54109 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2010 
3,430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kişilik Gerekli Malzemeler:
 
Kuzu Kol (1 adet)
 
Soğan (1 adet)
 
Kekik (1 tutam)
 
Sarımsak (6 diş)
 
Rozemari (1 tutam)
 
Sıvıyağ (1 çorba kaşığı)
 
Tuz ve Karabiber
 
 
1 adet soğanı büyük büyük dilimleyin ve fırın tepsisine koyun.
 
Kuzu kolun ön tarafındaki etsiz kemiklerini kırın ve tuzlayın. Üzerine karabiberi serpin ve bütün halinde fırın tepsisinin içine koyun. Bütün halinde 6 diş sarımsağı fırın tepsisine atın.
 
Fırın tepsisine rozemari ve taze kekiği yerleştirin. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile eti yağlayın ve folyo ile fırın tepsisinin üzerini kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derecede 1.5 saat pişirin. Pişen kuzu tandırı kemiklerinden ayırın ve dilimleyin. Dilimlediğiniz etleri tabağa alarak servis yapın.
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
hasene 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2009 
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40665 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009 
3,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
(3 kişilik) Malzemeler
 
1 adet kuzu kolu (Yaklaşık 1200 gram kemikli kuzu etine denk)
 
1 adet iri soğan (8-10 parçaya bölünmüş)
 
1 adet doğranmış havuç
 
1/4 adet kereviz
 
10 adet tane karabiber
 
1 adet defne yaprağı
 
1/2 adet maydanoz sapı
 
4 diş sarımsak
 
Yeteri kadar tuz
 
2 yemek kaşığı süt
 
1 kaşık tereyağı
 
1 çay bardağı su
 
 
Hazırlanışı:
 
Sebzeleri fırın kabının altına koyup üzerini folyoyla kapatın, kuzu kolunu da üstlerine ekledikten sonra yaklaşık üç saat boyunca arada suyunu kontrol ederek pişirin. Piştikten sonra tandırı alın ve kemiklerini dikkatlice çıkartıp etleri paslanmaz bir kaba koyun, üzerini kapatıp sıcak olarak muhafaza edin. Kemiklerini bir tencereye koyun ve pişen tandırın altındaki sebzelerle suyunu da tencereye ekleyip üç bardak kaynar su ilave ettikten sonra kısık ateşte bir saat kaynatın. Kaynama işlemi bitince de tülbentten süzdürüp sıcak olarak bekletin.
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
şef 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2011 
Mesajlar: 72
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66362 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011 
3,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kemikli kuzu eti
 
2 adet soğan
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Rendelenmiş soğan, karabiber, kekik ve tuzu karıştırın. Etin her tarafına bu karışımı sürün. Buzdolabına koyup bir saat dinlendirin. Fırını 220 derecede ısıtın. Eti bir tencereye alın, su koyarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin. Salça ve yoğurdu karıştırıp etin üzerine sürün. Erimiş margarini de sürerek 10 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "sarı yaldız" tarafından gönderildi. 22.02.2015
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Ranbo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.12.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70967 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2011 
2,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1-1.5 kg kuzu kol
 
7-8 adet sarımsak
 
1 adet kurusoğan
 
1/2 demet maydonoz
 
1/2 demet dereotu
 
2 kasik siviyag
 
 
Kuzu kolu bütün olarak yıkayıp bir tencereye koyun. Etin uüerine bıçakla 7-8 delik acıp sarımsaklari bu deliklere yerleştirin. Etin üzerini maydonoz/dereotu ve halka halka kesilmiş soğanla kaplayıp yağıda üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatip ocağin kahve gözüne koyun. Kısık ateşte 3 saat kadar pişirin. Arada bir eti ters/yüz çevirin. Şehriye pilavi ile servis yapın.
  
 | 
Kuzu Kol Tandır | 
  | 
Ayşe Gül 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.06.2015 
Mesajlar: 16 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108176 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015 
2,670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kuzu kol
 
1 tatlı kaşığı toz karabiber
 
8-10 adet karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İstenirse 1 tutam biberiye
 
Dekor için:
 
1 adet dolmalık kırmızı biber
 
1 adet dolmalık sarı biber
 
1 adet dolmalık yeşil biber
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Kuzu kolu satın alırken kasaba fazla yağlarını temizletin.
 
Kuzu kolu yıkayın; tuz ve toz karabiberi her yerine gelecek şekilde elinizle sürün.
 
Büyük bir çelik tencereye yerleştirin. Üzerine tane karabiber ve istenirse biberiye ekeleyin; tencerenin kapağını kapatın.
 
Çok kısık ateşte pişirmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat sonra et suyunu vermeye başlayacaktır. Aralıklarla eti 2-3 defa çevirin, yani alt-üst edin.
 
4 saat sonra kuzu kol pişecek, etler kemiğinden rahatça ayrılacaktır.
 
Etleri parçalamadan kemiklerinden ayırın ve büyük parçalar halinde genişce bir teflon tencereye alın. Yağı varsa üzerine dökün.
 
Teflon tencerede kısık ateşte kendi yağında biraz pembeleştirip servis tabağına yerleştirin.
 
Kenarlarına biberleri sıralayın ve servis yapın.
 
Kremalı Yapılışı:
 
Klasik yapılıştaki basamakları 7 no'ya kadar takip edin.
 
Etinizi teflon tencereye aldığınızda 1 çay bardağı kremayı üzerine dökün. Kremanın beyaz görüntüsü kayboluncaya kadar etleri kısık ateşte pembeleştirin.
 
Servis tabağına alın. Çevresine biberleri sıralayıp servis yapın.
 
Dekor Biber Yapılışı:
 
Küçük bir tavada yağı kızdırın. İri doğranmış biberleri içine atın, kapağını kapatın ve arada çevirerek kızartın. Zevkinize göre kullanın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2022
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83717 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012 
2,346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kuzu kol
 
1 çorba kaşığı tane karabiber
 
4 yaprak defneyaprağı
 
2 adet soğan
 
 
Tencereyi iyice kızdırıp içine eti yerleştirin ve çevire çevire her tarafını susuz bir şekilde kızartın. Daha sonra üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyip karabiberleri, defneyapraklarını ve irice doğranmış soğanı ekleyin, 170 derecedeki fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişmeye bırakın. Lavaj ekmeklerinin üzerinde servis yapın.
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
gök türk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2018 
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131556 
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018 
1,588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kuzu kol
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
Yarım su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Kuzu kolları oynak yerlerinden 3'er parçaya ayırıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, limonsuyu ve tuzu bir kapta karıştırıp kuzu kolların üzerine sürün. Tepsiyi önceden ısıtılmış 130 derece fırına verin. Her yarım saatte bir alt üst ederek bir buçuk saat pişirin. Bu sürede et suyunu salıp yeniden çekecektir. Sürenin bitiminde tepsiye sıcak suyu ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak bir saat daha pişirin. Pilavla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
baraka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129494 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017 
1,414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kuzu kol
 
60 gr tereyağı
 
4-5 arpacık soğan
 
1 defne yaprağı
 
Tane karabiber
 
Tuz
 
 
Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın. Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
tombiyem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141589 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2019 
1,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet kemikli veya kemiksiz kuzu kol
 
4-5 adet tane karabiber
 
4 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Eti yıkadıktan sonra biraz süzülmesi için süzgeçte bekletin. Etin birkaç yerine bıçakla çizik atın, eti bütün olarak kullanın. Pişireceğiniz tencereye alın. Önce harlı ateşte biraz altüst edin ve kapağını kapatın kaynamaya başlayana kadar bekleyin. Daha sonra ocağın en küçük gözüne ve en düşük derecesine getirin. İçine birkaç top tane karabiber ve 1 adet bütün kuru soğanı ekleyin. Aynı şekilde sarımsakları da kabuklarını soyun bütün olarak tencereye alın. Et yavaş yavaş pişecek ve bıraktığı suyu çekecek.
 
Suyunu iyice çekince kendi yağında biraz kavurun tane karabiberleri, soğanı ve sarımsakları alın tuz serpiştirin. Et piştikten sonra kemikli ise kemiklerinden ayırın. Kemiksiz ise servis edeceğiniz zaman birer kişilik olarak porsiyonlara ayırın yanında pilav ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156937 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021 
656 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kuzu kol (kemikli olarak iri parçalar halinde doğranmış
 
2 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 şişe maden suyu
 
2 adet kabak, 2 adet sarı biber
 
2 adet kırmızı biber
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 dal biberiye
 
Tuz
 
Karabiber
 
Servis için:
 
Pilav
 
 
Etin üzerine un serpin ve her tarafına bulayın. Yayvan bir tencereye aldığınız tereyağında etleri çevirerek kızartın. Üzerine maden suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kapağını kapatıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Daha sonra çok kısık ateşte bir buçuk saat (suyunu tamamen çekene dek) pişirin. Kabakları sebze soyacağı ile uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Biberleri iri parçalara ayırın. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup kabak, tuz ve karabiber katıp soteleyin. Etleri kemiğinden ayırın. Sote ettiğiniz sebzeler ve pilavla birlikte, biberiyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157274 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021 
520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. kuzu kol eti
 
Taze veya kuru kekik
 
Taze veya kuru biberiye
 
İki üç adet defne yaprağı
 
Karabiber
 
2 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 küçük kereviz
 
5-6 diş sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Etleri iri halde parçalıyoruz. Üzerine kekik, biberiye, karabiber, defne yaprağı, sarımsak ve zeytinyağı ilave edip bir süre dinlendiriyoruz. Ardından bütün sebzeleri büyük büyük doğrayıp güvecin dibine diziyoruz. Daha sonra bir tavaya çok az zeytinyağı koyup etleri önlü arkalı mühürlüyoruz ve güvece alıyoruz. Tuz serpip üzerine folyo kağıt kapatıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında dört saat pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161103 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021 
435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane kemikli ya da kemiksiz kuzu kol
 
5 tane karabiber
 
4 diş sarımsak
 
1 tane kuru soğan
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Öncelikle eti yıkayın ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
 
Birkaç yerine bıçakla çizik atarak pişireceğiniz tencereye koyun.
 
Harlı ateşte biraz altüst edin ve kapağını kapatarak kaynatın.
 
Kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözüne ve en düşük derecesine getirin.
 
İçerisine birkaç top tane karabiber ve 1 tane kuru soğan ekleyin.
 
Sarımsakları da soyarak tencereye atın.
 
Et, suyunu çekince kendi yağında biraz kavurun.
 
Tane karabiberleri, soğanı, sarımsak ve tuzu serpiştirin.
 
Et piştikten sonra kemiklerini ayırın.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170783 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2023 
427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Kekik 1 Çorba Kaşığı
 
Sarımsak 5 Diş
 
Kuzu Kol 1.5 Kilogram
 
 
Eti kasaptan alırken porsiyonlara böldürebileceğiniz gibi kendiniz de bölebilir veya bütün olarak pişirebilirsiniz. Etler güzelce yıkanır, Sarmısaklar ayıklanır ortadan iki parçaya ayrılır. COOK fırın torbası fırın tepsisi veya borcamın içine konulur.
 
COOK Fırın torbasının içine etler yerleştirilir. Sarmısaklar etlerin aralarına sokulur veya üstlerine konulur Daha sonra kekik ve tuz serpiştirilir. Torbanın ağzı iyice bağlandıktan sonra bir kürdan ucu yardımı ile üstüne 4-5 küçük delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında 175-180 derecede 55-60 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan servis tabağına konulur.
 
 
Not: Fırın Torbasına kesinlike su veya yağ koymayınız. Etin kendi suyu ve yağı ile pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177311 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024 
329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg kuzu eti (but veya kol)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı su
 
 
Fırını 200 derecede ısıtın. Sarımsakları dövün ve eti zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiber ile marine edin.
 
Etin her tarafını güzelce yağlayın ve fırın tepsisine koyun. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin.
 
Etin üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2-3 saat veya et yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Et pişince folyoyu çıkarın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172591 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1.5 kg kuzu kol, 1 adet kemikli bütün
 
1 çay kaşığı tuz
 
30 g tereyağı 
 
5 diş sarımsak
 
2 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
400 ml su
 
Sunum için:
 
2 adet orta boy domates, ortadan ikiye kesilmiş
 
2 adet sivri yeşilbiber
 
 
Tuz serptiğiniz bir tabağa kuzu kolu yerleştirin. Her bölgesine gelecek şekilde tereyağını sürün ve iyice yedirin.
 
3 parmak derinliğinde bir pişirme tepsisinin içine sarımsakları bütün halde atın. Kuzu kolu ekleyin. Defne yaprağı, tane karabiber ve suyu katın. 
 
Yağlı pişirme kağıdıyla kuzunun üstünü kapatın. Hiçbir şekilde hava almadığından emin olun.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 3 saat pişirin.
 
Domatesleri ve bütün halde bıraktığınız sivri biberleri ızgarada önlü arkalı pişirin ve tandırla birlikte servis edin.
 
 
Not: Tandır sözcüğü zemine gömülü fırınlara verilen addır, ama aynı zamanda bu fırında pişen ekmek veya ete verilen isim olur. Tandır fırınında olmasa bile genellikle fırında bütün olarak susuz pişen et tandır olarak adlandırılır. Tandırın lezzeti etin uzun sürede yavaş yavaş pişmesinden gelir.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Tandır | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185338 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025 
111 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg kuzu kol veya but
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3-4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Kuzu etini yıkayıp kuruladıktan sonra geniş bir fırın kabına yerleştirin.
 
Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpiştirin.
 
Sarımsakları etin üzerine serpiştirin, tereyağını parça parça ekleyin.
 
Etin kurumaması için yanına sıcak suyu ekleyin.
 
Kabı alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.
 
Et yumuşayıp kemikten ayrılmaya başladığında fırının ısısını artırıp üzerini kızartın.
 
Yanında pilav veya közlenmiş sebzelerle sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |