| 
 
 
 | 
Kuzu Şiş | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172597 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023 
359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
1.2 kg yağlı kuzu şiş, 2 santim küpler halinde
 
4 adet büyük boy soğanın suyu 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı karabiber, taze çekilmiş 
 
½ tatlı kaşığı kimyon
 
 
Kuzu etini soğan suyu, tuz, karabiber, kimyon ve tarçınla birlikte 
 
5-6 saat buzdolabında bekleterek terbiye edin. 
 
Mangalda kömür ateşini hazırlayın.
 
Etleri şişe geçirin ve mangal ızgarasının üzerine koyun.
 
Etler kızarmaya başlayınca çevirerek pişirmeye devam edin. 
 
Sıcak servis edin. 
 
 
Not: Kuzu şişi pide lokmaları üzerinde tabağın bir köşesinde yoğurt ve üzerine gezdirilmiş kırmızıbiberli kızgın tereyağıyla servis edebilirsiniz. Bu şekilde servis yapıldığında yemeğe “yoğurtlu kebap” denir. Şiş kebabı, Türk mutfağının en ünlü kebaplarından biridir. Bu tarif İstanbul mutfağında eski usul soğan suyu ile terbiye edilen şiş kebap tariflerinden uyarlanmıştır. Eski reçetelerde etin terbiyesine tarçın da konur, istenirse bir tutam tarçın eklenebilir. Soğanı önce rendeleyip sonra tülbentten sıkarak suyunu rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Şiş | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161890 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2021 
515 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kuzu eti
 
1 adet (küçük) kuru soğan
 
3 tatlı kaşığı sarımsak
 
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ çeşitleri
 
0,5 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı (5g lık) tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
4 adet (orta/normal) domates
 
8 adet lavaş ekmeği
 
 
Kuzu şiş dürüm tarifi için önce eti küp küp doğrayıp bir kaba alın.
 
Sıvı yağ, süt, soğan suyu, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştır ve doğranan etle birlikte harmanlayıp 3-4 saat dinlenmesi için buzdolabında beklet.
 
Dinlenen eti çöp şişlere geçir ve orta ateşte kızarana kadar pişir.
 
Piştikten sonra lavaş ekmeğe, domatesle birlikte dürüm halinde sar. Kuzu şiş dürüm servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Kuzu Şiş Izgara | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153992 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2020 
431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.mediashop.tv
 
 
500 g kuzu doğranmış, küp küp doğranmış 
 
2 küçük kırmızı soğan, dörde bölünmüş 
 
2 kabak, büyük parçalara ayrılmış 
 
8 adet tatlı, mini dolmalık biber 
 
Salamura:
 
¼ bardak zeytinyağı 
 
1 limonun suyu 
 
4 diş sarımsak, doğranmış 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber 
 
½ bardak taze nane, ince ince doğranmış 
 
 
Her şişe bir parça kuzu eti, bir çeyrek kırmızı soğan, ikinci bir parça kuzu eti, bir parça kabak, son bir parça kuzu eti ve bir adet bebek biber dizin.
 
Bunu 8 şiş için tekrarlayın. 
 
Şişleri şiş tutucuya yerleştirin. 
 
Küçük bir kasede zeytinyağını, limon suyunu, sarımsağı, tuzu, karabiberi ve naneyi karıştırın.
 
Şişlerin üzerine fırçayla salamura sürün.
 
Şişleri cihaza yerleştirin.
 
Döner ızgara düğmesine basın. Pişirmeyi başlatmak için hazırlık süresini 20 dakikaya ayarlayın.
  
 | 
Kuzu Şiş | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95422 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014 
1,706 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Etler; lezzetlendirilmek için çeşitli marinadlarda bekletilir. Yuvarlak şişler ızgara üzerinde durmadığından kullanılacak şişin dikdörtgen veya yassı olması gerekir. Marinadan çıkarılan kuzu eti baharatlanır. Şişe sadece et dizilebileceği gibi aralarına soğan domates, biber ilave edilebilir. Hepsi birden yağlanarak ızgarada pişirilir. Izgarada pişmiş sebzelerle , pilav yada patates garnitürleri ile servis yapılır.
  
 | 
Kuzu Şiş Kebabı | 
  | 
zühre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.01.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59504 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2011 
2,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuşbaşı biçiminde doğranmış kuzu eti
 
4 adet küçük küçük kesilmiş yeşil biber
 
20 adet küçük domates
 
20 adet arpacık soğanı
 
1/2 su bardağı erimiş tereyağı
 
Tuz
 
 
Kuşbaşı etleri, yeşil biberleri, domates ve soğanları sırayla 4 ayrı şişe geçirin. Erimiş tereyağına tuzu ilave edin, bunu şişteki kebapların üstüne sürün. Orta ısıdaki ızgarada 10-15 dakika pişirin.
  
 | 
KUZU ŞİŞ KEBABI | 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7634 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fileto, but içinde yumurta gibi olan parçası sinirleri alınarak kuşbaşı kesilir, tuzlanır, rendelenmiş soğana bir miktar su ilâve edilerek şiş kebabına soğanın suyu süzülür. Birkaç saat kaldıktan sonra etler şişe saplanır, orta ateşte pişirilir. Patates tavası garnitür ve sebzelerden arzu edileni etin yanına konur.
  
 | 
Kuzu Şiş | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4969 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2006 
4,341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr kuzu kuşbaşı
 
3/5 su bardağı ayçiçek yağı
 
1 orta boy soğan (çok ince doğranmış)
 
1 kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış)
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için)
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
taze çekilmiş karabiber
 
 
Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, soğanı, ayçiçek yağını, defne ve kekiği karıştırın. Etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın.
 
Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın. Izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Etleri şişe dizip, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin.
 
Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağı sürün.
 
Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmiş domates ve biberle, sıcak olarak servis yapın. Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi, eti sertleştirmemesi açısından önerilir.
 
 
 
 ML® Mangalda Kuzu Şiş için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "yeni doğan" tarafından gönderildi. 11.12.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |